Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 17-03-2013 19:24:53
Geldzaken & Recht

Executeur-testamentair

Tijger,
de vraag stellen is hem zelf inderdaad beantwoorden. de notaris heeft inderdaad een geheimhouding welke u overduidelijk niet aanstaat. zoals overigens eigenlijk het hele (erf)recht u eigenlijk niet aanstaat.

tja, dan zijn er een aantal opties: ga rechten studeren en u verdiepen in de wetgeving, wordt politicus en ga wetten schrijven, wordt zelf notaris, advocaat, jurist of wat dan ook en/of ga emigreren en tot de ontdekking komen dat de nederlandse wetgeving nog niet zo slecht is en in vrijwel alle landen soortgelijke regelingen bestaan.

dat ts slachtoffer is van een executeur die zijn taak niet naar behoren heeft uitgevoerd, wil ik op basis van de verstrekte gegevens nog wel aannemen. maar dan moet ook vastgesteld worden dat ts niet van zijn rechten gebruik gemaakt heeft om de executeur nog enigszins tijdig terug te fluiten. ts wist immers wel dat de woning verkocht was en had toen al aktie kunnen ondernemen. wellicht daarvoor ook al als er eerder signalen over het handelen van de executeur waren. daarnaast is het geen argument om de executele te verbieden of alleen aan kinderen over te laten. wat te doen als er geen kinderen zijn of er geen contact is met de kinderen? moet in dat laatste geval toch een kind tot executeur worden benoemd? lijkt mij niet reël om zo te denken.