Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 18-03-2013 08:28:36
Geldzaken & Recht

Executeur-testamentair

Tijger,
ik ga er vooralsnog van uit (ik heb immers de betrokken notaris niet gesproken) dat de notaris tot de conclusie is gekomen dat de handtekening van de erfgenaam niet nodig was. zoals al eerder aangegeven mag en hoeft de notaris in dat geval geen contact met de erfgenamen op te nemen.

overigens heb ik nog steeds mijn eigen mening niet laten blijken, alleen de mening van de wetgever en enkele gezaghebbende juridische auteurs.

kimmie,
dat u na gedaan verzoek geen inzage kreeg in de administratie, was al voldoende om de gang naar de rechter te maken en bij herhaalde weigering de executeur te laten ontslaan. bewijs daarvoor is niet moeilijk bij elkaar te krijgen mits u schriftelijk contact hebt met de executeur.

de executeur moet wel degelijke rekening en verantwoording afleggen, maar dat moet hij doen als zijn taak er op zit. gedurende de uitoefening van zijn taak moet hij dus inzage geven in de administratie.

als erfgenaam hebt u overigens ook recht op toezending van de bankafschriften. daarvoor moet u wel een verklaring van erfrecht kunnen overleggen. daarvoor had u bij de notaris moeten zijn.

ook tegen u kan ik niet anders dan toch de hoop uit te spreken dat u inziet dat bij mijn bijdragen de emoties gefilterd zijn en de mening van de wetgever wordt weergegeven. en die gaat nu eenmaal van bepaalde zaken uit.

ter voorkoming dat de executeur de woning hangende de rechtszaak had kunnen verkopen had u beslag kunnen leggen op de woning, de makelaar in kunnen seinen (die had op dat moment niet alleen met de executeur mogen handelen) en zodra bekend was welke notaris bij de overdracht betrokken zou zijn, ook deze berichten over de hangende rechtszaak. er waren dus middelen beschikbaar om de overdracht ook tegen te gaan.

en ja, dat moet dan allemaal geregeld worden in een emotioneel moeilijke tijd. daar ben ik me van bewust.