Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ba
bassioke - 06-04-2013 12:00:41
Voeding & Gezondheid

Schoolfoto's betalen

Zelfde probleem, maar net even anders.

wij hebben wél de foto's naar het antwoordnummer teruggestuurd, echter beweert de fotograaf ze nooit ontvangen te hebben. betalen dus voor een ongewenst product dat je ook nog eens teruggestuurd hebt? niet dus: vandaag incassobureau, een zo juridsch ingewikkeld mogelijke brief. geen doorkomen aan.

zoals ik het zie, correct me if i'm wrong:

- ik heb geen overeenkomst met de fotograaf, ik heb hem geen opdracht gegeven.
- hij is zelf een 'overeenkomst' aangegaan met een minderjarige. deze is niet handels bekwaam en al helemaal niet gemachtigd om voor mij een overeenkomst aan te gaan met een ander
- vervolgens hebben zij het ongevraagde product bij mij thuis afgegeven (en of dat nou met het kind, postbode of hoe dan ook gebeurt, maakt niet uit)
- de fotograaf kiest zelf hoe het retourbeleid in elkaar steekt en is daarvoor verantwoordelijk.
- nu zou ik ineens moeten bewijzen dat een ongewenst product, waarvan hij niet eens kan bewijzen dat ik het ontvangen heb, ook weer daadwerkelijk aan hem teruggegeven is en anders betalen?

- hoewel ik persoonlijk dus al vind dat iemand niet tot actie kan worden aangezet om een overeenkomst te voorkomen. omgekeerde wereld.
- maandag incassobureau maar eens bellen. intrekken die vordering en anders rechtsbijstandsverzekering...

bas

en iedereen die vind dat het allemaal overdreven is: geef even je adres, dan geef ik op straat wat spullen aan je minderjarige kinderen mee. stuur ik je daarna de rekening als het niet niet bewijsbaar retourneert binnen 2 weken..