Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ta
tar - 17-04-2013 15:42:02
Computers & Telefonie

Fabrieksinstellingen

[quote=freya schreef op woensdag 17 apr 2013, 15:18]
@^^:

het gaat bij de vragensteller om een pc van 7 jaar oud, waar windows xp op staat. kortom, om die weer vlot te trekken, volstaat het om deze terug te zetten naar de fabriekssituatie, de beschikbare servicepacks te installeren en daarna de automatische updates uit te schakelen.
allerlei programmaatjes installeren om alles 'up-to-date' te houden is zinloos en kost alleen maar een hoop extra tijd/moeite.

heb hier ook nog een oudje staan met windows xp en dat soort oude beestjes moet je met rust laten. niet aan gaan sleutelen en/of onnodig updaten, maar gewoon gebruiken.

freya


@ freya,

terug zetten naar de fabriekssituatie zorgt er ook voor dat al je software die je gedurende 7 jaar hebt geïnstalleerd van je systeem wordt verwijderd terwijl er nu nog onduidelijk is wat er werkelijk aan de hand is.

een virus/worm-besmetting kan ook zorgen voor een "erg slecht en langzaam" werkend systeem en kan, met wat pech het terugzetten naar de fabriekssituatie "overleven".

ik begrijp dan ook (nog) niet waarom bergje56 haar systeem terug wil zetten naar de fabriekssituatie en zich daarmee een hoop (onnodig?) werk op de hals haalt.