Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

gompy2
gompy2 - 22-04-2013 09:52:38
Computers & Telefonie

Casino spam

[quote=alexishoop schreef op zaterdag 20 apr 2013, 22:04]ik betwijfel of de mailwasher bounche methode wel werkt, vrij technisch maar kort uitgelegd geeft de mail server van je provider (het deel achter de appestaart) een header ok terug zodra de mail is aangekomen, dan zou je dus zelf een mailserver moeten draaien om dat te bewerkstelligen en zelfs dan kan een bouche response naar een ander reply adres worden gestuurd. dus je geeft met een fake bouche mailtje wel aan dat je email bestaat.
ik heb mailwasher vele jaren gebruikt en mijn ervaring was dat het bouncen wel degelijk hielp, in de header van het bounce-bericht waren de gegevens van de mailserver waar je mee werkte opgenomen.
tot een aantal jaren terug was de jacht op spammers niet zo intensief als nu en het aantal spamberichten per dag was best wel flink wat als je pech had.
toch kon je het aantal duidelijk zien afnemen.

inmiddels loopt al mijn mail via gmail met meerdere accounts en daar kun je je mail/spam goed filteren.
je kan van elk domein/adres aangeven wat gmail er mee moet doen, dus spam gelijk laten verdwijnen, zonder enige vervelende melding aan mijn gebruikelijk mail-client thunderbird.
het aantal spam berichten is ook enorm terug gelopen, en meestal staat onderin zo'n bericht dat je aan kunt geven dat je in het vervolg geen mail meer van hun wil hebben, en tegenwoordig werkt dat praktisch altijd.