Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

hutch
hutch - 01-08-2013 12:48:06
Auto & Vervoer

Garage aansprakelijk?

Dag lynn,

indien bewezen kan worden dat de garage een fout gemaakt heeft bij het monteren van bovengenoemde zaken, zijn zij inderdaad in ieder geval aansprakelijk voor de directe kosten. ik neem aan dat u de rekening nog heeft en daarmee aangetoond kan worden, dat u gelijk heeft.

daarnaast heeft u indirecte kosten gemaakt (gevolgschade). m.i. zijn zij daar ook voor aansprakelijk, omdat u die kosten niet gehad zou hebben, indien die garage geen fouten gemaakt zou hebben.

maar om direct al juridische stappen te ondernemen, dat zou ik niet doen.
wat ik zou doen, in uw geval, is in overleg treden met de garagehouder. probeer alles in der minne te schikken, d.w.z. dus de volledige kosten voor de reparatie onderweg en ook de hotelkosten, althans een groot gedeelte.

u zou zowiezo kosten hebben gehad om te overnachten. die kosten, die u toch zou hebben, zou ik er aftrekken, om niet het onderste uit de kan te halen. dat laatste zou wel eens kwaad bloed kunnen zetten en dan moet u weer kosten maken om uw recht te halen.

wat betreft die 2 'verloren' vakantiedagen, daar kunt u met die garagehouder overleggen, hoe dat het beste opgelost kan worden. maar het allerbelangrijkste: niet boos worden en blijf vriendelijk.
met stroop vangt men meer vliegen dan met azijn......

succes, gr. hutch