Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

gsm
gsm - 18-08-2013 18:02:55
Computers & Telefonie

Beoordelen snelheid

Je kunt de snelheid op de tablet natuurlijk prima vergelijken met de pc, door op beide de http://www.upc.nl/internet/snel_internet/speedtest/">snelheidstest (klik) te doen.

een snelheid van 25 mbps download en 1.5 mbps upload is tegenwoordig bij de kabelaars wel het minimum. adsl is praktisch altijd langzamer.

download 4 en upload 0,8 is nog wel bruikbaar, maar niet echt meer van deze tijd.
de echte snelheid van de provider kun je echter alleen met een directe verbinding, via een utp kabel rechtstreeks op het modem, vaststellen en dan moet je tijdens de meting ook nog de virusscanner en andere programma's eerst tijdelijk uitzetten.

de tablet zou via wifi iets langzamer moeten zijn dan een pc van 7 jaar oud, direct via een utp kabel naar het modem bij gebruik van een lan snelheid van 100 mbps.
tele2 gebruikt dacht ik alleen poort 3 en 4 van de modem voor het internet.