Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

dobby
dobby - 20-08-2013 03:48:59
Computers & Telefonie

Beoordelen snelheid

[quote=erky schreef op maandag 19 aug 2013, 12:20]moderne powerline kastjes kunnen sneller zijn dan de huidige verbinding bij jou, maar in de praktijk is de snelheid nooit hoger dan de helft van wat de fabrikant opgeeft.ok - maar das niet eerlijk, want plc spul geeft half duplex snelheden (dus zeg maar de totale mogelijke snelheid moet je over upload en download verdelen).. verder is er nogal wat overhead, snelle snelheids-drops bij allerlei zaken terwijl het terug op-schroeven van de snelheid heel wat langzamer gaat, enz enz.

ook hebben verschillende groepen of heel wat erger verschillende fases een nogal remmend effect op de snelheid, en al hoeft je tegenwoordig niet perse meer in de meterkast de verschillende fases met elkaar te verbinden.. toch.. er kan veel..

(ok - zoek zoek zoek - dit was een extreem niet-representatieve opzet.. puur opgezet om eruit te halen wat er in zit (geen andere ongefilterde apparaten tijdens de test op het (electriciteits-)net. rustig tijdstip,router en pc ook redelijk getuned, test versie van plc firmware (weet eerlijk gezegd niet meer welk merk zo uit mijn hoofd), plc devices naast elkaar in de meterkast (router en pc stonden daar niet, maar maakt niet uit voor de test); verder alles natuurlijk (van router naar plc en van plc naar pc) gigabit bedraad enz..

en dit was niet echt helemaal reproduceerbaar (eerlijk gezegd meer echt niet lol.) .. maar toch, als piek waarde: (speedtest.net is een redelijke nette test met genoeg data transfer om een gemiddeld reeel beeld te geven) (al moet je vaak zelf je snelste server zoeken)

http://www.speedtest.net/my-result/2879694619">hier staat dat resultaat.. ( http://www.speedtest.net/my-result/2879694619 )

oftewel: plc is echt nog niet uit-ontwikkelt.. eerst 85 mbps, toen 200, 500, 600, 700.. op den duur gaat dat misschien nog wel eens echt universeel inzetbaar worden (al zitten er ook wel flink haken en ogen aan..)