Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

dobby
dobby - 21-08-2013 02:41:02
Computers & Telefonie

Beoordelen snelheid

[quote=slempie schreef op dinsdag 20 aug 2013, 23:04][quote=dobby schreef op dinsdag 20 aug 2013, 03:48]

ook hebben verschillende groepen of heel wat erger verschillende fases een nogal remmend effect op de snelheid, en al hoeft je tegenwoordig niet perse meer in de meterkast de verschillende fases met elkaar te verbinden.. toch.. er kan veel..

ho, wacht even! je mag zelfs niet suggereren dat je in de meterkast verschillende groepen met elkaar kunt verbinden, want je creƫert daarmee een loeiharde kortsluiting.
die verschillende groepen zijn niet in fase, en daardoor zijn de onderlinge spanningsverschillen zeer aanzienlijk en levensgevaarlijk voor knutselpraktijken.ik heb nooit willen beweren (en nooit beweerd ook, als het goed is) dat je in de meterkast verschillende groepen met elkaar zou moeten verbinden (al neem ik aan dat de meeste particulieren meestal maar 1 fase gebruiken, dus zo uit uit mijn hoofd *is* dat al zo).. maar over verschillende fases (als je er meer van je 380/400 v input gebruikt) is anders... daar had (heb?) je mooie oplossingen voor om die met elkaar te verbinden, zodat een plc connectie hier ook door kwam.

maar: dat was zeker geen koperen draadbrug.. dat was meer iets als zeg maar een set van 2 plc adapters die direct met elkaar waren verbonden.. en dan in een mooi klein kastje (met vast een wat minder klein prijskaartje) :p