Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

zw
zwaardvis - 26-08-2013 15:47:35
Computers & Telefonie

Hoe kan ik mijn tv aansluiten op de pc?

[quote=ron530 schreef op maandag 26 aug 2013, 13:49]windowstoets + p is een optie om het scherm van een laptop over te zetten naar een extern scherm die op de vga aansluiting wordt aangesloten. de hdmi aansluiting staat daar volledig los van, die wordt softwarematig in dan wel uitgeschakeld.

dat is niet helemaal waar.

windows+p (herhaaldelijk indrukken) kent 4 mogelijkheden:
a. alleen pc
b. pc + projector (tv)
c. pc + uitgebreid scherm op pc
d. alleen projector (tv)

bij vga aansluiting moet je altijd met windows+p de output dirigeren.
bij hdmi zal de pc meestal, maar lang niet altijd, automatisch overspringen naar stand b. maar of dat wel of niet gebeurd is m.i. van vele factoren afhankelijk: de pc en de tv moeten op de juiste manier met elkaar communiceren. ik geloof dat sony bv nogal eigenwijs is.

ik heb net getest met een win7 en een win8 machine op een samsung tv. en die schakelen beiden automatisch over naar stand b. maar het indrukken van windows+p werkt wel degelijk. standen a, c en d zijn dan ook oproepbaar, ook al werk je dus met hdmi. kortom vga of hdmi werken beiden met windows+p, maar meestal zal bij aansluiten van de hdmi aan de pc automatisch voor b. worden gekozen. maar dat neemt niet weg dat ts gerust eens windows+p mag/moet proberen. ik ken zijn configuratie niet.