Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

jpm
jpm - 04-09-2013 12:23:58
Voeding & Gezondheid

Darmkankeronderzoek

[quote=blvdr schreef op woensdag 4 sep 2013, 12:15]ik ben ook 77 en mijns inziens is hier sprake van leeftijdsdiscriminatie. juist mensen boven de 75 zouden tot de doelgroep moeten behoren omdat ze naarmate ze ouder worden meer kans op darmkanker hebben. preventief onderzoek is voor hen dan ook hard nodig.

@blvdr. nee, echt niet. het onderzoek richt zich op de leeftijd tot 75 jaar omdat daarna de kans op darmkanker echt heel veel minder wordt. dus u wordt niet gediscrimineerd en gelukkig maar. wel mag u buiten het onderzoek gewoon om een onderzoek vragen indien u klachten hebt en dan komt u echt wel in aanmerking voor zo'n onderzoek, maar niet binnen dit bevolkingsonderzoek waar mensen met een hoger risico op darmkanker voor in aanmerking komen.

ik zou u willen adviseren, indien u klachten hebt, om bij uw huisarts langs te gaan en deze daar te bespreken. indien de huisarts daartoe aanleiding ziet zal hij/zij u doorverwijzen naar een specialist. dat is toch fijn om te weten?