Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

wendy-claire
wendy-claire - 06-10-2013 04:09:08
Computers & Telefonie

Ik wil alleen internet, geen tv en geen telefoon

[quote=pieternet schreef op zaterdag 5 okt 2013, 23:17]bedankt voor de reacties.

helaas beantwoorden de reacties iets anders dan ik met mijn vraag bedoel. de reactie betreffen oplossingen waar ik internet kan afnemen zonder pakket. in mijn geval kan ik alleen snel internet (>50mb) afnemen bij de grote jongens in een alles-in-een-pakket. (kpn biedt in onze woonwijk alleen internet aan maar dan max 8mb aan). die vraag hoeft dus niet beantwoord.

mijn vraag betreft echter de juridische kant. ik wil mijn recht afdwingen.
een internetprovider heeft volgens mij geen recht om mij snel internet te verkopen tezamen met andere diensten.
als ik een blu-ray-speler wil kopen kan ik toch ook niet verplicht wordne om dvd-speler en een cd-speler aan te schaffen? (met de blu ray-speler heb je geen cd-speler noch een dvd-speler nodig, net zoals je met internet geen telefoon en geen tv nodig hebt (maar alleen een scherm of smartphone)...

recht afdwingen?! ja, dat is best mogelijk als u in uw gelijk staat en daar is bewijslast voor nodig.

u wilt een internetsnelheid van minimaal 50 mb/s hebben.

in uw geval kom bij ziggo op een z2-abonnement uit: tv+internet 60 mb/s / 6 mb/s !

helaas is het jaar en dag zo dat de kabelproviders internet kunnen leveren indien daarbij ook een (analoge) televisieabonnement bij zit. die voorwaarden gelden ook bij upc, caiway, delta enzovoort.

de overige internetaanbieders werken middels de koperen telefoonlijn vanuit uw israpunt, vroegere kpn-aansluitpunt telefoonstekkerdoos, met de bijgeleverde modem of zoals heef vroeger het geval was of nog zo is middels een splitter er tussen.

internetsnelheid via de koperen telefoonlijn is beperkt tot ca. 30 mb/s per lijn. daarnaast zijn nog divers factoren die meespelen met de uiteindelijke snelheid, o.a.: afstand wijkcentrale, uw buren zijn ook gelijktijdig aan het internet, wi-fi e.d.

enige mogelijkheid wat ik kan bedenken is per provider de speedtest doen: wat is het hoogst haalbaar?

heeft u isdn? dan is internetsnelheid van 8 mb/s het hoogst haalbare bij sommige providers, vanwege de isdn!