Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

we
wennepoen - 28-10-2013 23:25:18
Voeding & Gezondheid

Sola-pannen met grijze anti-aanbaklaag bakt toch aan

Beste,

als dit pannen zijn met een keramische anti-aanbaklaag (waarschijnlijk de oude lijn van de greencooking koekenpannen) kunt u deze het beste af en toe schoon maken met een schuursponsje (en dan de grove, groene kant) en een beetje cif. een keramische anti-aanbaklaag is namelijk erg hard en krasvast, in tegenstelling tot bijvoorbeeld een teflon anti-aanbaklaag (dit wordt in 2015 dan ook verboden).

verder is het zaak een koude pan altijd langzaam aan te verwarmen, zodat deze niet kan 'schrikken' en kan kromtrekken en als dit inderdaad pannen zijn van de greencooking lijn dan moet u er rekening mee houden dat deze pannen de warmte heel goed geleiden en vast houden en dat u dus moet op passen met het koken op te hoge temperaturen. tevens kan, zelfs wanneer de pan van de warmtebron af is, nog erg veel warmte in de pan achterblijven zodat het eten nog meer warmte opvangt en soms kan verbranden. dit kan als resultaat de aangekoekte laag op de bodem veroorzaken.

een sopje of vaatwasser liefst zo veel mogelijk vermijden, dit gaat de anti-aanbaklaag als het ware uitdrogen. liever bij geringe vervuiling even afnemen met een keukenpapiertje en bij erge vervuiling dus een schuursponsje en cif (alleen voor de keramische anti-aanbaklaag, niet voor de buitenzijde/coating!).

hopelijk bent u hiermee wat geholpen, ondanks dat dit bericht al enerzijds verouderd is!