Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

mahadma
mahadma - 02-01-2014 20:02:30
Vrije tijd & Tuin

Lecturama

Rechtsgeldig

een overeenkomst gesloten via de telefoon is een geldige overeenkomst. het is niet vereist dat een overeenkomst schriftelijk is aangegaan. een mondelinge overeenkomst is net zo goed geldig. het probleem is alleen dat een mondelinge overeenkomst moeilijker te bewijzen is. hiervoor hebben deze sluwe verkopers echter een oplossing bedacht. in het geval dat u telefonisch wordt opgebeld wordt er op een gegeven moment vermeld dat het gesprek wordt opgenomen. dit is een zogenaamde voicelog. dit wordt gedaan zodat er altijd een bewijs is, dat de overeenkomst daadwerkelijk gesloten is.

de voicelog

een voicelog is een geluidsopname van 20 seconden. het is dus niet zo dat het gehele telefoongesprek wordt opgenomen. alles wat u voor en na deze 20 seconden heeft gezegd is dus niet te bewijzen. wees dus altijd heel voorzichtig met hetgeen waarmee u instemt. daarnaast is het ook niet aan te tonen dat u onder druk bent gezet om de overeenkomst aan te gaan en dat er agressieve verkooptechnieken zijn toegepast. de kantonrechter heeft onlangs geoordeeld (ljn: bc6117) dat aan een voicelog bewijswaarde kan worden toegekend als aan de volgende voorwaarden is voldaan.

•er moet toestemming worden gevraagd voor de geluidsopname en het positieve. antwoord moet worden afgewacht. ook de contractsinhoud moet duidelijk uit het gesprek blijken
•na het gesprek moet een schriftelijke bevestiging toegestuurd worden met de inhoud van de overeenkomst en een verwijzing naar de voicelog.