Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

melati
melati - 01-02-2014 14:57:24
Vakantie & Reizen

Visum turkije

Drie dagen geleden ja. maar dit is het laatste nieuws en dat ziet er toch echt anders uit dan jou bericht van 3 dagen geleden.

turkije komt met maatregelen om het invoeren van een nieuw visum-systeem te vergemakkelijken. vanaf april werkt het land met een elektronisch visum, dat reizigers thuis al moeten aanvragen. maar tijdens het komende toeristenseizoen hoeft dat nog niet. reizigers kunnen dan ook nog op de oude manier een visum krijgen.

de reisbranche was boos over de snelle invoering van het nieuwe visum. de organisaties vonden het ondoordacht en lastig dat er alleen met creditcard betaald kon worden. ook verwachtten ze dat veel mensen zouden vergeten een visum aan te vragen en dan in de problemen zouden komen aan de turkse grens.

pinpas

op de website van het turkse ministerie van buitenlandse zaken staat dat het elektronische visum wel vanaf april geldig is, maar dat er een overgangsperiode komt en extra maatregelen. zo is het visum straks ook in het nederlands aan te vragen en kan er ook met pinpas betaald worden. het visum kost ongeveer 15 euro.

ook kunnen reisorganisaties visa aanvragen voor een hele groep mensen tegelijk. op de turkse vliegvelden komen computers te staan waar toeristen die het vergeten zijn alsnog een elektronisch visum kunnen kopen.

bron: nos.nl