Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ro
robbertsenjm - 30-03-2014 01:12:23
Computers & Telefonie

Hoe bewijs ik hacken mobiel of pc?

[quote=erky schreef op zaterdag 29 mrt 2014, 11:55]robbertsenjm,

na jouw reactie van vrijdag wordt er ietsje meer duidelijk.
ik ga er even van uit dat als je zegt dat de hacker jou 'verteld heeft' dat je een berichtje gekregen hebt. als hij namelijk jou en de buren ontmoet heeft dan weet je een signalement.

wat je (vooral samen met de buren) te doen staat is aangifte doen. het openbare wifi netwerk waar jullie op hebben gezeten noemen in de aangifte en een telefoon of computer ter beschikking stellen aan de politie t.b.v. forensisch onderzoek. dus die berichtjes met privé gegevens niet verwijderen. het is voor gewone gebruikers erg moeilijk om iets te bewijzen, maar voor de experts niet. die halen de gegevens binnen enkele uren boven water. er werd hierboven al gepraat over een sniffer en zo, maar als jij niet weet wat dat is heeft het ook geen zin om er iets over te melden. er zijn journalisten die er mogelijk in willen duiken en dat is de redactie van https://www.hcc.nl/contact-0">pc active, die zijn erg van dit soort zaken.

hackers die er prat op gaan anderen schade aan te brengen zijn van het verkeerde soort, straks worden bedrijven door dit figuur gehackt en wordt er losgeld gevraagd.

succes,
erky