Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

sl
slobberbone - 25-04-2014 10:45:24
Auto & Vervoer

Stofzuigers in 2017 minder dan 900 watt

[quote=tot15karakters schreef op donderdag 24 apr 2014, 17:55]mijn regelbare samsung van 2200 watt gebruik na meten op laagste stand maar 470 watt.
dus doe dagelijks al omdat de gladde vloeren dus geen tapijt dit voldoende is.

alleen voor de auto halve kracht en dat was 930 watt na meten met de cresta, die in de kassa test van enkele jaren geleden als redelijk betrouwbaar uit de bus kwam.

maar een regelbare is dus de oplossing maar bij een volle zak moet je ook harder zuigen dus tijdig wisselen en niet de motor harder laten draaien....


voor samsung is het echt een uitdaging want juist veel van hun stofzuiger zijn 2000 of meer watts. klopt op gladde vloeren heb je minder vermogen nodig om tot een goed resultaat te komen en goed mondstuk helpt daar enorm mee.

bij een goed ontworpen stofzuiger valt het wel mee met afname van zuigkracht en hier merk ik het pas echt als de stofzak op zijn minst 3/4 vol zit.

maak wel gebruik van een ketel stofzuiger met zowel een motor boven als een met er een onder en die zuigt nog sterker bij het zelfde vermogen. ook een goede stofzak is ook van belang en tot op heden vindt ik de hepa-flo zakken van numatic tot de beste ook qua prijs.

ik ben straks wel benieuwd naar het energiezuinig zakloos stofzuigen want immers veel vermogen gaat verloren aan het creƫren van de cycloon en die stofzuigers zijn al van zichzelf niet krachtig als het op zuigvermogen aankomt.