Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

diumenge
diumenge - 18-05-2014 07:14:53
Auto & Vervoer

Zwart rijden met een geldig abonnement

[quote=tot15karakters schreef op vrijdag 16 mei 2014, 15:10]het is ingevoerd om ook te kunnen zien of je werkelijk 5 dagen werkte of dat er vrijdag minder mensen in zitten dus minder lengte voor treinen nodig is.

ook de spits en metro aantallen zijn nu mogelijk aan te passen aan het aantal passagiers.

maar ook studenten, naast de rit is ook mogelijk om te controleren of uitwonende met hoge uitkering niet dagelijks toch naar huis gaan.
soms staan ze ergens ingeschreven maar wonen feitelijk thuis.

nog een reden is dat ze vroeger het geld van het abonnement kregen en nu alleen bij werkelijk gebruik.
dus bij ziekte en wel kaart hebben krijgen vervoerders nu ook niets meer, hetzelfde geld voor de vakantie waar je chipkaart wel doorloopt maar je hem niet gebruikte.

verder hebben wij een regering gekozen ooit die het goed vond dus volgende keer wel heengaan en niet meer thuisblijven en denk na bij welke partij je kiest....
zomaar iets doen omdat je het wel een leuk persoon vind is dus niet slim....



klinkt allemaal wel leuk, maar lijkt me onzin. dus heb je hier bewijs van?

voor de bezetting van de treinen dat geloof ik wel.

controle van studenten, ik kan mij niet voorstellen dat duo deze gegevens ontvangt.

geen geld ontvangen als het abonnement niet gebruikt wordt? de abonnementhouder moet een bedrag betalen aan de verstrekker van het abonnement, dat kan niet meer of minder worden als je minder reis (zolang je het abonnement hebt). stel je hebt een sterabonnement, maar maakt er helemaal geen gebruik van, de vervoerder zou dan niets krijgen. waar blijft het betaalde geld dan? uiteraard klopt je verhaal wel bij reizen op saldo, maar dat is heel wat anders.

je zal in de war zijn met het onderling verrekenen. als ik een sterabonnement bij de htm in den haag koop, dan mag ik daar ook mee in de bussen van andere maatschappijen. nu elk rit geregistreerd wordt is het natuurlijk eenvoudiger dit te verrekenen.