Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ha
haspidizo - 12-02-2006 00:04:20
Auto & Vervoer

Franse auto van Nederlandse ingezetene: invoeren, BPM betalen?

al 3,5 jaar heb ik een franse auto. ik rijdt veel in frankrijk en ben daar ook verzekerd. ik meende dat je er in nederland mee mocht rijden als dat maar niet meer dan drie maanden was.


nu heeft de douane me onlangs  heel toevallig nederlands horen spreken. hup papieren tonen, alles in orde, maar ik zou nog van ze horen. ja hoor, na een week al een brief: invoeren die handel, met alle kosten van dien. of wegwezen. de uitzonderinsclausules zijn niet aantrekkelijk.


dit houdt in: een fransman, die evenveel voor zijn auto betaald heeft als ik mag langdurig in nederland rijden en ik niet. discriminatie.


wat wegenbelasting aangaat: ik betaal dat op de franse wegen want daar rijd ik beslist voor 85% van de kilometers. heffing via kilometer of benzine is het eerlijkst. benzine het gemakkelijkst te realiseren.


nog veel erger: alle nederlandse autobezitters worden gediscrimineerd. sommige mensen realiseren niet en komen niet verder dan een jaloerse reactie (zij wel goedkoop en wij niet) en je moet nog bang zijn dat ze je verraden...


mijn vraag is: wie heeft weet van de nodige jurisprodentie? is er al eens met succes verweer gemaakt tegen deze kromme benepen nederlandse inhaligheid? op internet is wel veel kritiek te lezen en valt ook de term discriminatie.


alex