Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

lo
loesje48 - 16-01-2009 14:02:51
Voeding & Gezondheid

Strepsils en astma of asperine

beste,


ik heb momenteel wat last van mijn keel en gebruik daarom strepsils, zoals ik altijd doe. nu zie ik ineens op het doosje staan dat er e122 en e124 in zit. vind ik persoonlijk al wat vreemd voor een medicijn dus ben ik gaan zoeken wat die enummers zijn. beide blijken een rode kleurstof te zijn en: het blijkt dat mensen met astma dit middel beter niet kunnen gebruiken, en ook als je asperine slikt moet je dit laten staan. ook kan het een intolerantie veroorzaken bij mensen die allergisch zijn voor asperine, kan het astmatische reacties veroorzaken en kunnen hyperactieve kinderen dit ook maar beter overslaan. hierover staat echter niets in de bijsluiter. er staat letterlijk in de bijsluiter dat er geen wisselwerkingen met andere medicijnen zijn. nu slik ik geen asperine, omdat mijn vriend er behoorlijk allergisch voor is. maar hij zou dus bijwerkingen kunnen krijgen bij het gebruik van strepsils omdat hij allergisch is voor asperine. ik heb geen astma, maar ben wel zeer allergisch voor huisstofmijt, katten en konijnen.en de kleurstof kan dus ook een astmatische reactie teweegbrengen. wederom staat er in de bijsluiter niets over bijwerkingen. 


gelukkig heb ik van dit alles geen last, en mijn vriend heeft ook nog geen klachten. maar nu is mijn vraag: zou dergelijke informatie niet in de bjisluiter opgenomen moeten worden? of is de kleurstof in zo kleine mate aanwezig dat dit geen "gevaar" vormt?


met vriendelijke groeten