Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

dirq
dirq - 10-06-2009 13:13:31
Computers & Telefonie

GIGA tip bij trage XP computers!!!

Dit is geen vraag maar een giga tip voor mensen die met windows xp werken en ondekken dat ie eens zo traag loopt als dikke stroop door een trechtertje ...
het kan dan minuten duren voor een bestandslijst is ingelezen en ook programma's opstarten is één tranendal..
de oorzaak is heel vaak: het niet goed functioneren van de stuur programmas die er voor zorgen dat de harde schijf kan worden gelezen : de ide drivers
dit kan plotseling optredenals bijvoorbeeld een slechte cd is afgespeeld die windows niet goed kon lezen, er wordt dan terug geschakeld naar een tragere "lees modus" en door een enorme bug in windows xp wordt deze snelheid naderhand niet weer terug gezet ..


dit is wat je moet doen is de ide drivers verwijderen zodat windows bij de volgende keer opstarten nieuwe hardware detecteert en nieuwe drivers installeert .. (deze drivers zitten standaart in xp dus hoeven niet te worden gedownload)

1:  klik op het ikoon [deze computer] met je rechtermuisknop en kies [eigenschappen]
2:  klik op [hardware] en dan op [hardware  beheer]
3:  in het scherm wat dan opent staan alle aangesloten apparaten , zoek daar om een regel :  [ide ata/atapi controlers]
4:  klik op het plusje + wat er voor staat , je kijgt dan een lijstje regels waar telkense ide in staat
5:  markeer zo'n regel , en druk op [del] de regel wordt daar mee gewist , doe dit met alle regels die bij [ide ata/atapi controlers]
* elke keer dat je dit doet zal je gewaarschuwd worden dat je op het punt staat een vitaal onderdeel te verwijderen , trek je daar niks van aan .
*start de computer pas weer opnieuw op , als alle ide drivers zijn gewist
6: start de pc opnieuw

je zult na het opnieuw installeren van de drivers door windows nog een keer moeten herstarten maar dan zul je merken dat je pc weer draait als tevoren ..

dit is een " baat het niet, het schaadt ook niet geval "  is je pc dan nog zo traag, is het misschien verstandig om eens een complete virus en spyware scan te doen ..