Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

mo
monicab - 05-05-2010 13:35:25
Huishouden & Energie

dierenartsen en tarieven

Aan welke richtlijnen hoort een dierenarts zich te houden? is het toelaatbaar dat een dierenarts zijn tarieven niet kenbaar maakt. van een assistente van een dierenartsenpraktijk krijg ik te horen dat zij pas wat over tarieven mag zeggen als daar nadrukkelijk door de klant om gevraagd wordt. de oprichtster van de dierenartspraktijk laat weten dat zij het niet nodig vindt om allle tarieven in de praktijk op te hangen. als ik laat weten dat ik het bedrag niet heb. geeft ze te kennen dat ik maar moet kijken hoeveel ik kan betalen maar dat ik het restant via een factuur kan toegestuurd krijgen en dat de factuurkosten 15 euro bedragen.
ik vraag haar hoe zij aan het bedrag van 130 euro komt. ik had namelijk toen ik de afspraak maakte gevraagd om de kosten voor de vaccinatie. een rabies en leptospirose vaccinatie plus consult was 54 euro. het bloedonderzoek dat nodig zou zijn zou 80 euro bedragen en de meevaller die ik volgens haar had was dat de consultkosten al bij de vaccinatie ingecalculeerd waren. als argument over de hoge kosten voor het bloedonderzoek krijg ik te horen dat dit via een laboratorium nog veel duurder is en dat het vooral de calciumbepaling is die het zo duur maakt. desondanks blijft het onbegrijpelijk dat er op het moment dat de dierenarts het bloedonderzoek ter sprake brengt, zij daarbij geen vermelding maakt van de kosten die dat met zich meebrengt. is er regelgeving die bepaalt dat kosten behorend bij een behandeling vooraf bekend gemaakt moeten worden? wat kan ik eraan doen om mijn gelijk te halen? ik was bovendien zo onnozel om een bedrag van 89 euro aan te betalen en weg te gaan om het restant te halen. naderhand bleek dat de dierenarts op de factuur had aangegeven 85 euro van mij ontvangen te hebben. pas thuis zag ik wat er gebeurd was. ik ben onnozel geweest maar voel me erg 'genomen'. ik hoop dat iemand me raad kan geven.