Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

mi
mixkassa - 18-01-2011 22:59:46
Huishouden & Energie

Jaarcontract energie Essent, waar te controleren?

3,5 jaar geleden ben ik na de verhuizing klant geworden van esent (de vorige bewoners zaten bij een andere leverancier). nu belde ik essent laatst omdat ik wilde overstappen en opzeggen. toen werd mij gezegd dat ik voor energie een contract had voor onbetaalde tijd, maar voor gas voor een jaar en dat ik er dus nog tot november aan vast zat.

dat kwam voor mij als een totale verrassing. ik heb nooit post gehad van essent waarin stond dat het om een jaarcontract gaat. horen ze me dat niet ieder jaar te sturen, incl verlenging?

hoe kan ik controleren dat de klantenservicemedewerker gelijk heeft en me niet met zo'n trucje langer probeert te binden. er werd ook gezegd dat ik nu nog niet op kon zeggen, maar pas in het najaar. dat vond ik ook vreemd. zelfs als je contract nog maanden doorloopt, je kan toch altijd ook maanden van tevoren opzeggen, zodat je het niet kunt vergeten? zolang je je dan maar aan de looptijd houdt.

wie kan me met beide zaken, vooral de eerste vraag over controle jaarcontract helpen. ik kan het nergens vinden.