Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

aa
aapsteltvraag - 24-07-2011 22:35:24
Geldzaken & Recht

Belastingen doorberekenen?

Ik heb recentelijk een contract getekend voor een tweekamerappartement in den haag waar o.a. het volgende in staat:

"
tenzij dit op grond van de wet of daaruit voortvloeide regelgeving niet is toegestaan, zijn voor rekening van de huurder, ook als verhuurder daarvoor wordt aangeslagen:
a. de ontroerende zaakbelasting en de waterschap- of polderlasten ter zake van het feitelijk gebruik van het gebruik van het gehuurde en het feitelijk medegebruik van dienstruimten, algemene en gemeenschappelijke ruimten;
b. milieuheffingen, waaronder de verontreinigingsheffing oppervlaktewateren en zuiveringsheffing afvalwater;
c. baatbelasting, of daarmee verwante belastingen of heffingen, geheel of een evenredig gedeelte daarvan, indien en voor zover huurder is gebaat bij datgene op grond waarvan de aanslag of heffing wordt opgelegd.
d. overige bestaande of toekomstige belastingen, milieubeschermingbijdragen, lasten, heffingen en retributies
-ter zake van het feitelijk gebruik van het gehuurde;
-ter zake van goederen van huurder,
-die niet geheel of gedeeltelijk zouden zijn geheven of opgelegd, als het gehuurde niet in gebruik zou zijn gegeven.

indien de voor rekening van huurder komende heffingen, belastingen, retributies of andere lasten bij verhuurder worden geind, moeten deze door huurder op eerste verzoek aan verhuurder worden voldaan.
"

mijn vraag is nu: welke kosten (hiervan) mogen wettelijk doorberekend worden aan de huurder, en hoeveel gaat dit per jaar ongeveer kosten?