Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ba
bajada - 22-08-2011 20:07:05
Auto & Vervoer

OV chipkaart en een zichtcoupon

Eindelijk is het zover mijn zoontje van 12 jaar mag naar het voortgezet onderwijs in dordrecht hij heeft er zin in.

eerst alles maar eens goed regelen, persoonlijke ov-chipkaart aanvragen voor danny en een anonieme voor papa want papa gaat natuurlijk de eerste keer mee om alles uit te leggen.
even checken of er een abonnement te verkrijgen is van ridderkerk naar dordrecht en jawel ook dat is mogelijk.

bij arriva op het centraal station in dordrecht zeiden ze bij 9292ov.
mooi de chipkaarten even opladen en naar dordrecht, kopen we daar wel een abonnement.

in dordrecht aangekomen ( met qbuzz ) danny naar school gebracht met de ( arriva ) stadsbus en ik terug naar centraal station.

vriendelijke dame daar achter de balie van arriva maar een abonnement op een ov-chipkaart was toch echt niet mogelijk, (betaald reizen met de ov-chipkaart is geen probleem ) wel een ouderwets papieren kaartje ( maand abonnement ) kon ik aanschaffen.

ook geen probleem dacht ik, echter reizen met qbuzz is dan niet mogelijk dat kan alleen met de ov-chipkaart, laten we nu net 35 minuten reizen met qbuzz achter de rug hebben.
een zichtcoupon zij de dame, die heeft u nodig.
in rotterdam bij de ret kunt u die krijgen, zit bij het abonnement.
teleurgesteld naar huis en de klantenservice van arriva maar eens bellen.

ik dacht nog via het internet het abonnement regelen, opladen op de chipkaart bij de plaatselijke bruna en dan met het betalingsbewijs naar arriva, krijg ik die zichtcoupon ook wel. maar niets is minder waar, dat heeft allemaal te maken met de verdeelsleutel van het geld, wie wat krijgt zei de klantenservice van arriva.

of ik nu via het internet betaal of aan een loket, ik zie het verschil niet zei ik nog. maar helaas de strijd is verloren. ik kon nog wel een apart abonnement kopen voor de stadsbus.
kosten € 28,10 dan hoefde ik niet naar rotterdam. belachelijk advies ik zal nog eens extra betalen omdat hun geen zichtcoupon willen verstrekken.

nu moet ik dus elke maand verplicht naar rotterdam voor een stom zichtcouponnetje, wat toch per keer € 5,-- kosten met zich mee brengt maal 9 maanden dat een kind ong. per jaar op school zit is € 45,-- precies de kosten van een maand abonnement.

overheid, vervoersmaatschappijen en alle andere instanties die hiervoor verantwoordelijk zijn,

u wordt bedankt,

j.a. ripmeester.

p.s. als het dan toch moet die ov-chipkaart.
landelijk invoeren en zo snel mogelijk.
met z'n allen even door de zure appel heen bijten en na een half jaar weten we niet beter.