Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ni
niniki - 12-04-2013 17:51:15
Voeding & Gezondheid

Hebben beperkten ook nog recht op privacy?

Kosten voor de thuiszorg en steeds meer onkosten vanwege ziekte, zijn niet meer aftrekbaar. gemeentes rekenen eigen bijdrages voor wmo-hulpmiddelen, naar je inkomen, maar er wordt niet gekeken naar de kosten die je ziekte zelf al met zich meebrengt. thuiszorg bepaalt een tarief naar inkomen, ook daarbij wordt niet gekeken naar de kosten die je zelf al draagt.
de indicatie voor de thuishulp moet je nu telefonisch aanvragen bij het wmo-loket van je gemeente. dan moet je dus al je ziektes en mankementen vertellen om nog voor een indicatie voor thuiszorg in aanmerking te komen, tegen een leek, een gemeente-ambtenaar, die geen medische kennis heeft. kortom waar blijft de privacy van een gehandicapte, als alle medische gegevens bij de gemeentes op tafel liggen?

vervolgens, om voor de thuiszorgindicatie in aanmerking te blijven komen, moet je dus het dure wmo-tarief betalen, terwijl het niet meer aftrekbaar is. maar als je je indicatie voor thuiszorg verspeelt, kom je er nooit meer voor in aanmerking, als de wet mocht veranderen. zo is er bij mij een oude, maar nog goed werkende traplift verwijderd, omdat ik niet het hoge bedrag van de eigen bijdrage, die mijn gemeente eiste, kon betalen. ook heb ik vorig jaar maar een scootmobiel zelf aangeschaft met hulp van mijn familie. maar het gebruik, de aanschaf, verzekering en hulpdienst voor onderweg brengt ook kosten met zich mee, waarmee geen rekening meer wordt gehouden.