Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ja
jayway - 26-01-2014 12:19:48
Vakantie & Reizen

Oplichting verrassingstickets.nl

Via groupon heb ik in november twee zogenaamde 'verrassingsticket' gekocht. dit is een 3-daagse 'verrassingsreis' naar een willekeurige europese stad. dit klonk heel leuk om eens te proberen, maar uiteraard was ik wat huiverig omdat ik recentelijk al veel europese steden gezien heb. door alvast op de http://www.verrassingstickets.nl/groupon">reserveringspagina van de website te kijken voor grouponboekingen, kwam ik er achter dat het ook mogelijk was om bestemmingen waar je al eens geweest was uit te sluiten voor € 5,- per bestemming. dit heeft me over de streep gehaald en ik heb van de aangeboden lijst met ongeveer 25 bestemmingen, 4 bestemmingen uitgesloten waar ik vorig jaar al was geweest.

toen ik een week later de geworden bestemming opgestuurd kreeg, was ik stomverbaasd: warschau. niet alleen was ik hier het afgelopen jaar al geweest; ik was hier ook vanwege mijn studie het langst geweest van alle andere uitgesloten bestemmingen. als deze in de lijst met mogelijk uitsluitbare bestemmingen had gestaan, had ik deze bestemming uiteraard uitgesloten, maar hier stond warschau niet in. dus ging ik uiteraard verhaal halen.

wat was de reactie? de gepresenteerde lijst 'is een selectie van populaire bestemmingen waar veel reizigers reeds geweest zijn of onaantrekkelijke bestemmingen waar men liever niet heen reist'. dit staat echter nergens duidelijk vermeld op hun website. een klein vervolgonderzoek leerde mij bovendien dat veel van de gepresenteerde bestemmingen helemaal niet mogelijk zijn als doordeweekse driedaagse vliegreis (bijv. wroclaw of brno) en er zit zelfs een bestemming tussen die niet in de eu ligt (belgrado), terwijl ze wel beweren dat alle bestemmingen binnen de eu plaatsvinden. wat bleek: de kans dat je naar een van de mogelijk uitsluitbare bestemmingen vliegt is sowieso nihil, omdat het bedrijf een aantal goedkopere bestemmingen (zoals warschau) achter de hand heeft. het wegkopen van bestemmingen was dus niks anders dan een dosis gebakken lucht. des te frustrerender is dat deze doos gebakken lucht mij overgehaald heeft om met ze in zee te gaan.

nu heb ik het bedrijf een tijd lang de kans gegeven om iets aan klantvriendelijkheid te doen, helaas had ik beter tegen stuk hout kunnen praten. dat zou een constructiever dialoog zijn. vervolgens heb ik, na wat juridisch advies, ze duidelijk gewezen op het feit dat ze een overtreding begaan van artikel 6:44 (bedrog) en artikel 6:193 (misleiding) van het burgerlijk wetboek. hun verweer: 'wanneer u niet naar warschau wilt reizen kunt u deze bestemming uitsluiten door ons hierover in het opmerkingen vak te informeren tijdens het maken van de reservering of door €5,- te betalen om warschau uit te sluiten. dit heeft u niet gedaan.' deze redenatie snijdt natuurlijk helemaal geen hout, omdat ik wél bewijsbaar bestemmingen heb uitgesloten en het opmerkingenvak is daarvoor natuurlijk niet een logische plek.

om een lang verhaal kort te maken drie vragen/opmerkingen: 1.) overweeg je een reis te boeken via vakantieveilingen.nl, groupon of actievandedag.nl met verrassingstickets.nl [edit-red.]: niet doen! 2.) ken je of ben je iemand die hetzelfde of iets soortgelijks bij dit bedrijf heeft meegemaakt? reageer aub! we kunnen dan gezamenlijk stappen ondernemen om ze tot schadevergoeding te dwingen. 3.) welke tips of verdere vervolgstappen hebben jullie om verassingstickets.nl aan banden te leggen en tot schadevergoeding te dwingen?