Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

fransvanlandre
fransvanlandre - 13-05-2014 23:12:59
Auto & Vervoer

Zwart rijden met een geldig abonnement

Om gebruik te maken van het openbaar vervoer kan je kiezen voor een abonnement of voor het afrekenen per gemaakte rit. in het laatste geval gebruik je de ov- chipkaart als betaalmiddel. dan wordt het in- en uitchecken belangrijk. een abonnement nemen is vaak handig als je op werkdagen over een vast traject reist. het gemak van een abonnement is dat het vervoer reeds vooraf is betaald. af en toe kan je een controleur verwachten en dan zie je die, met de zekerheid van betaald te hebben, met een gerust hart tegemoet. maar helaas, sinds de invoering van de ov- chipkaart werkt dat niet meer zo.

terwijl gereisd wordt binnen het betaalde vervoergebied van het abonnement is het mogelijk tegen een boete aan te lopen. het vertrekpunt niet vast leggen, door niet in te checken, is in het openbaar vervoer voldoende reden voor het opleggen van een verhoogde ritprijs. volgens mijn vervoerder zou ik over een ongeldig vervoerbewijs beschikken. hoe is dat mogelijk? ik beschik over een abonnement geldig voor de reis die ik maak op het controle moment. maar dan toch word ik gelijk gesteld aan iemand die niet betaald heeft voor zijn reis. ik heb geen zin, en het heeft geen zin, meer te betalen dan echt nodig is.