Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

fv
fversteeg - 26-09-2015 15:42:39
Vakantie & Reizen

Garantiefonds reisgelden TGCR

Er is weer een nieuw klein garantiefonds reisgelden voor reisorganisaties die zich niet mogen aansluiten bij het grote sgr. dit nieuwe fonds probeerde eerst mee te liften op de bekendheid en betrouwbaarheid v/h sgr door zich sgcr te noemen. deze naam is recentelijk (waarschijnlijk onder druk van sgr) gewijzigd in tgcr.

mijn vraag:
heeft iemand enig idee of dit een betrouwbaar garantiefonds is, anders gezegd: zijn ze solvabel?
bij he grote sgr kun je gewoon online jaarverslagen opvragen en kun je zien hoeveel miljoenen er in de kas zitten. bij tgcr niet, ze beloven echter wel het aanbetaalde geld terug te storten. maar wat is die belofte waard? waarvan betalen ze dat? ook als een klein reisburo omvalt gaat het al snel om heel veel geld dat weg is. het tgcr zelf reageert namelijk niet. hoe komt een beginnend garantiefonds aan miljoenen, vraag ik me af?

anders boek ik toch liever bij een reisburo dat aangesloten is bij het sgr.