Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

zw
zwaardvis - 03-05-2016 00:28:53
Computers & Telefonie

MicroSD kaart niet herkend

Ik heb een probleem met een sandisk 16gb, class10 microsdhc kaartje in mijn smartphone.
 
als ik deze in een draaiende (staat dus aan) telefoon stop, wordt hij direct herkend en is gewoon bruikbaar.
maar als ik dan de telefoon helemaal opnieuw opstart (als hij dus stroomloos is gemaakt) dan wordt hij daarna niet meer herkend, en schakelt de telefoon over naar intern geheugen als standaard opslaglocatie. de enige manier om deze sd kaart weer te laten herkennen is verwijderen en opnieuw invoegen.
 
ik heb ook een 16gb class4 en een 4gb class10 (andere merken, eerder b-merken) en die blijven gewoon werken en herkend worden nadat de telefoon vanuit een stroomloze toestand is herstart. alleen deze 16gb class10 vertoont het beschreven effect waardoor hij praktisch onbruikbaar is. 
 
in een sd-adapter aangesloten op een pc wordt de probleemgevende microsdhc gewoon herkend binnen 2 seconden, net als de andere 2 kaartjes. het ding is dus niet kapot of zo. hij doet het gewoon, alleen niet in een vers aangezette smartphone.
ik heb al een aantal keren opnieuw geformatteerd, zowel op de pc als op de telefoon zelf: geen verandering.


vraag: wat kan hier aan de hand zijn? komt dit bekend voor? zou het op te lossen zijn?