Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Da
Dani79 - 03-05-2016 15:23:26
Voeding & Gezondheid

Wie heeft er nog meer klachten over de vergoeding van het incontinentiemateriaal

Voor 2 weken terug werd mijn moeder gebeld door de apotheek dat er per direct ingaande nog maar 3-4 inleggers per dag zouden worden vergoed. hier heeft mijn moeder, die al een lange geschiedenis heeft met incontinentie, niet voldoende aan. zowel de apotheker als de zorgverzekeraar erkent dit.
na veel telefoontjes met de apotheker, de zorgverzekeraar en vervolgens zelfs haar specialist, is de vergoeding op 5 gesteld, het absoluut maximaal haalbare ivm haar dagvergoeding; van de zorgverzekeraar aan de apotheker.
mijn moeder zit in zorgprofiel 6 (het hoogste profiel) en gebruikt zwaar materiaal (absorptie 2300 ml); van lichter materiaal zou zij meer vergoed kunnen krijgen, maar dan lekt ze direct door, van nog zwaarder materiaal zou zij minder vergoed krijgen, waarschijnlijk 1-2 inleggers per dag; het bezwaar hieraan mag duidelijk zijn.
zij is echter nog bewegelijk, dus niet bedlederig. niet dat dat verschil zou moeten maken, maar u snapt zelf ook wel dat liggen met een volle luier wat makkelijker is dan lopen of rijden op een scootmobiel, vanweg de druk die er dan op de luier komt te staan. wij hebben het hier niet over kinderen die zindelijk moeten worden en een hekel aan het gevoel moeten krijgen, maar over een vrouw die tot haar dood inleggers of misschien in de toekomst nog meer/zwaarder materiaal zal moeten gaan gebruiken.
mensonterend. mijn moeder raakt zo nog meer in een isolement, dan dat haar handicap al deed.
ze durft niet meer bij anderen op visite of kleding te gaan passen in een winkel omdat zij nu de inleggers gebruikt tot overloop drijgt.
zo komt zij net de dag door met 6 inleggers, zonder fris gevoel!
wie heeft hier nog meer ervaringen mee en heeft een oplossing gevonden?!