Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Jr
Jrnb - 14-07-2016 21:59:35
Auto & Vervoer

Rare uitleesdata Mazda abs-sensor - wat nu?

Ik heb een mazda premacy uit 2001, waarvan de dashboardlampjes van de abs, traction control en handrem blijven branden. mijn eigen (niet-mazda) garage kan de gegevens niet uitlezen, dus ben ik naar een officiele mazda garage gegaan. uit het uitlezen van de data bleek dat de abs-sensoren rechtsachter en rechtsvoor het niet meer deden, evenals het centrale computersysteem.

volgens de garage gaat de sensor rechtsachter vaker kapot, die rechtsvoor minder vaak, en een defect computersysteem komen ze nagenoeg nooit tegen. zij denken dat alleen de sensor rechtsachter kapot is, en dat die de rest in de war stuurt. zij adviseren eerst de sensor rechtsachter te vervangen, en te kijkekn of het probleem dan opgelost is. mocht dat niet het geval zijn, dan rechtsvoor vervangen en hopen dat dat het dan oplost. het repareren van het centrale systeem is niet meer de moeite waard.

kan iemand me vertellen of dit een goed advies is? dankjewel!