Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ma
martinc - 24-10-2016 11:59:23
Voeding & Gezondheid

Is de eigen bijdrage Wlz zonder zorg levering geen diefstal?

Sinds mijn schoonvader dit voorjaar een ciz indicatie vanuit de wlz heeft gekregen (eerst zzp4, sinds kort zzp5) is zijn cak rekening voor de eigen bijdrage sterk gestegen.
in dezelfde periode is er echter niets aan extra zorg geleverd vanuit zijn zorgorganisatie vergeleken met de periode daarvoor waarin hij al zorg kreeg via de wmo. hij staat ook sindsdien ingeschreven voor een plek in een verzorgingstehuis maar tot nu toe zonder succes.
na klagen bij het cak kregen wij te horen dat dit "nu eenmaal de regels zijn"; als iemand een wlz indicatie krijgt en ingeschreven staat bij een zorgorganisatie voor de levering van de, volgens de indicatie, noodzakelijke en gerechtigde zorg dan gaat automatisch de meter lopen ook al kan door het chronische gebrek aan zorgbudget en -plekken die zorg helemaal niet geleverd worden.
geld innen voor niet geleverde diensten kan ik niet anders karakteriseren als oplichting en diefstal.