Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Ma
Marimelda - 19-11-2016 21:11:23
Computers & Telefonie

Eset Nod32 Antivirus heeft dwingend karakter

Zeker één keer in de week verschijnt een blokje waarin gevraagd wordt om te upgraden. je hebt maar 2 opties. het rode kruisje staat er niet als optie. de opties zijn: upgraden of niet nu. verder verschijnt een robotachtig wit-blauwig gezicht met indringende ogen. het is steeds schrikken. vooral omdat het altijd onverwacht verschijnt.

ik vind dit een vorm van digitale psychologische oorlogsvoering. het heeft een dwangmatig karakter, want de optie: 'niet nu', waar ik iedere keer op klik, geeft eigenlijk al aan dat je het blijkbaar op een later tijdstip wel wilt doen en dat is niet zo. je kunt dit blokje niet gewoon wegklikken met een kruisje rechtsboven, want dat is er niet, als je het helemaal niet wilt.

verder kun je ook geen vragen erover stellen hoe dit zit. ik vind het oervervelend, dat blokje blijft maar komen.

wie weet hoe ik dergelijke blokjes kan uitschakelen?