Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Aa
Aapje25 - 17-03-2017 14:21:36
Voeding & Gezondheid

Terugkerende Blaasonsteking

Hallo allemaal,

ik zou graag jullie kennis, meningen en ervaringen willen horen omtrent de behandeling van blaasonstekingen.

ik (vrouw, 25) heb nu al sinds (ongeveer) 2009 last van blaasonstekingen. het begon met eens in het jaar, daarna eens in de maand, en nu is het sinds december al elke week. ik heb in het begin elke keer mijn urine netjes ingeleverd en elke keer kreeg ik hetzelfde te horen: "je hebt een blaasonsteking en vanmiddag ligt je antibiotica klaar in de apotheek."

in die tijd (2009-2016) is mijn urine één keer op de kweek gezet in het ziekenhuis, maar hier kwam niets raars uit. gewoon weer de e-coli bacterie zoals altijd.

op een gegeven moment kwam het (nov-dec 2016) zo frequent voor, dat ik urine afgeven onnodig vond. ik herkende mijn klachten en vond het gewoon onnodig om heen en weer te gaan. ik belde de assistente op met mijn klachten en nadat zij in mijn dossier had gekeken kreeg ik zonder urinetest antibiotica mee.

de klachten waren aan het begin nooit echt heftig. mijn urine stonk altijd alleen (en het rook niet naar urine maar echt gewoon chemisch) en ik had soms een beetje buikpijn erbij.

maar eind december 2016 werd het uit het niets erger. ik had hele tijd onwijs aandrang om te plassen, zelfs met een lege blaas. plassen deed onwijs pijn en er zat voor het eerst ook bloed bij. omdat deze klachten wat heftiger waren dan de vorige keren, besloot ik maar weer langs de huisarts te gaan. ik vroeg om een verder (inwendig) onderzoek maar zij zei dat ik eerst even mijn urine op de kweek moest zetten in het ziekenhuis, omdat dat lang niet was gedaan. en dat we aan de hand van de resultaten moesten kijken wat erna zou gebeuren.

zij gaf mij wel een aantal adviezen mee (van voor naar achter afvegen, veel drinken, cranberrysap, plassen na de seks etc.) waar ik dagelijks goed op let.

de uitslag van de kweek was niets anders dan normaal. de e-coli bacterie was weer gevonden. ik kon weer een antibioticakuur ophalen en na die kuur moest ik 6 maanden een onderhoudskuur gebruiken.

ik kreeg de eerste keer nitrofurantoine mee. hier heb ik heel veel bijwerkingen van gehad en na een week heb ik trimethoprim gekregen. na 1 week trimethoprim geslikt te hebben, kwam de blaasonsteking weer terug.

ik belde weer op, en er werd mij verteld dat ik weer urine moest afgeven. ik vroeg of ze even in mijn dossier wilde kijken, want ik begon een beetje gek te worden van al dat gedoe steeds. maar nee, dit keer móest ik mijn urine afgeven. ik wist dat er toch weer hetzelfde uit het onderzoek zou komen dus ik heb de bijsluiter even doorgelezen. de trimethoprim kan als onderhoudskuur worden gebruikt (1 per dag) of meerdere per dag ter behandeling van blaasonsteking. gelukkig waren de klachten dan de volgende dag wel weg.

vorige week ben ik een weekje op vakantie gegaan, en je raadt het al, de klachten kwamen weer terug. ik heb toen maar weer extra trimethoprim ingenomen. en dat heeft gelukkig (voor even) geholpen. nu ben ik een paar dagen terug en ik heb nu weer blaasonsteking.

ik heb vannochtend gelijk de assistente gebeld en gevraagd of ik op het telefonische spreekuur gezet kon worden vandaag (eigen huisarts was helaas vrij vandaag). de assistente vond het ook raar dat ik nog geen onderzoek had gehad en ze zei dat een andere huisarts me vanmiddag terug zou bellen.

nu ben ik dus net opgebeld, smekend om een onderzoek. zegt ze " wat voor onderzoek wil je dan?" - volgens mij is zij de huisarts hier maar goed, ik zei dus dat ik (inwendig) onderzoek wil, omdat ik  me zorgen maak. hierop reageerde ze dat dat niet zomaar kan en dat ik weer urine moest afgeven, omdat ik dat niet recent had gedaan.
dus ik vroeg wat het voor zin had? ik zei dat er altijd hetzelfde uit komt. ik zei dat ik het zo vaak heb. waarop zij reageerde dat het normaal is, omdat ik een vrouw ben. ze zei dat het waarschijnlijk niets ernstigs is en  dat ik het beste even met mijn eigen huisarts kon gaan praten. 

ook zei ze dat ik de oorzaken dan met haar kon bespreken, terwijl ik dit allang had gedaan de vorige keer.
ik eiste nogmaals een onderzoek, maar het mocht gewoon niet.

ik ben echt radeloos. ik word er letterlijk gek van.. ik voel me lusteloos en moe heel de dag. ook wil ik gewoon graag van de medicatie af.

ik zou graag willen weten wat ik nu moet doen.. ik hoop dat jullie mij kunnen helpen :-(

alle tips zijn welkom..

groetjes,

anoniem


p.s. geen reacties graag dat ik eerder aan de bel had moeten trekken, want dat weet ik en daar is niets meer aan te doen nu.