Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

te
tent11 - 15-04-2017 20:01:12
Voeding & Gezondheid

Hooikoorts

Goedenavond redactie kassa in jullie programma van vandaag werd ook het jaarlijks voorkomende euvel van de hooikoorts behandeld. altijd als er in een programma wordt gesproken over deze allergie mis ik een element wat mij ruim dertig jaar zo vertrouwd was bij hooikoorts: het tweede deel van de naam, de koorts dus. vanaf mijn twaalfde tot voorbij mijn vijfenveertigste had ik last van hooikoorts van half mei tot half augustus. ik nieste niet alleen, ik was compleet ziek, had ruim drie maanden elke dag lichte tot zware koorts. in de zomer zat ik in de zon met mijn dikste wintertrui over mijn kleren en had het nog koud. mijn hooikoorts heeft mij veel tentamens, examens, sollicitaties en mogelijk een baan gekost. als ik nu mensen zielig hoor doen over 'ik heb zo'n last van mijn hooikoorts' dan begin ik maar niet eens hierover, want ze geloven je toch niet. met respect voor velen maar heel veel mensen stellen zich verschrikkelijk aan, gebruiken het als interessante aandachttrekker.
ik ben in de jaren dat ik er zo'n last van had helemaal platgespoten met eerst jarenlang corticosteroidenoplossingen en toen die verboden werden met de pollenextracties. de corticosteroiden hielpen nog het beste maar het ziektebeeld werd nooit goed onderdrukt.
terugomend op het begin van mijn vraag: waarom wordt nooit gesproken over dit ziektebeeld van de hooikoorts.