Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

er
eric6450 - 10-05-2017 21:00:06
Voeding & Gezondheid

Mediq weigert levering van batterijen tbv insuline pomp

Mijn vrouw heeft sinds haar 4e diabetes mellitus type 1 (al 37 jaar). ze is afhankelijk van insuline die toegediend wordt middels een insuline pomp. tevens is heeft ze een continue glucose meter. de meter is medisch noodzakelijk. de insuline en bijbehorende produkten bestelt ze naar behoefte bij mediq direct. een van de dingen die ze nodig heeft zijn speciale batterijtjes voor de insuline pomp en de continue glucose meter.
 
nu zijn volgens mediq deze batterijtjes een service produkt, wat zoveel wil zeggen dat kennelijk deze niet vergoed worden door de zorgverzekeraar.  maar deze batterijtjes zijn niet op een ander manier te krijgen dan via mediq direct. 'gewone' supermarkt batterijtjes zijn niet geschikt voor de insuline pomp.
 
vorige jaar op 11 april 2016 is het al voorgekomen dat mediq weigert om batterijtjes te leveren. ook nadat we duidelijk hadden gemaakt dat ze anders geen insuline kon toedoen, liet mediq mijn vrouw gewoon stikken. het is zelfs zo ver gekomen dat wij speciaal hiervoor naar het ziekenhuis moesten en daar vragen of ze alsjeblieft batterijtjes wilden geven, omdat anders de insuline pomp en sensor zou stoppen.
 
mediq heeft op 9 mei aangegeven dat ze voortaan liever per kwartaal willen leveren dan maandelijks. echter weigeren ze om voldoende batterijtjes te leveren voor dat hele kwartaal. de reden die mediq geeft is dat het een service produkt (dwz een produkt dat niet vergoed wordt door de zorgverzekeraar) betreft en dat we veel meer batterijen verbruiken dan hun normering toelaat (onduidelijk is waarop die normering is gebaseerd).
 
mediq begrijpt kennelijk niet dat we ons zonder die batterijtjes in allerlei bochten moeten wringen om insuline toe te dienen. de manier van reageren van mediq is belastend, alsof diabetes al niet een zorg genoeg is (zoals mediq zelf ook al aangeeft). maar ze geven er kennelijk niet om of je hierdoor naar het ziekenhuis moet. bijzonder storend.
 
wij vinden deze discussies te absurd voor woorden. het gaat over zoiets simpels als wat batterijtjes. wat kunnen we hieraan doen? juridisch? medisch tuchtcollege? uiteraard een klacht ingedien bij mediq