Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

rg
rgij - 16-06-2017 14:42:30
Garantie & Verzekeringen

2x eigenrisico betalen voor 1 behandeling?

Mijn vrouw heeft een zorgverzekering bij fbto met een verhoogd eigenrisico van 885euro omdat ze eigenlijk nooit ziek is.
op 28 december 2016 is ze opgenomen in het ziekenhuis met een hersenvliesontsteking. op 10 januari 2017 mag ze naar huis, maar ze krijgt nog 4 weken lang 2x dagelijks antibiotica toegediend. de antibiotica en infuustoebehoren worden op dat moment door de wijkverpleging besteld en er komt 2x dagelijks iemand van de wijkverpleging helpen. half februari is ze genezen verklaart en zijn er geen geneesmiddelen en behandelingen meer nodig.

we hebben inmiddels van zorgverzekeraar fbto een rekening gekregen om het eigenrisico van 2016 te betalen.
onlangs kwam er weer een rekening van fbto met het verzoek het eigenrisico van 2017 te betalen. op deze rekening staan de geneesmiddelen en toebehoren die door de wijkverpleging zijn geleverd (datum 13 januari). 
moeten we nu 2x eigenrisico betalen omdat de timing (dec.-jan.) zo jammerlijk slecht is?
of zouden deze kosten allemaal onder dezelfde behandeling vallen en dus onder het eigenrisico van 2016? 
als ze in het ziekenhuis was gebleven tot half februari was dan alles op de ziekenhuisrekening gekomen van 2016?