Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ev
evertjanR - 14-07-2017 16:15:36
Auto & Vervoer

Trein reis prijzen

Het viel mij op dat bij een reis met het ov (trein in dit geval) het uitmaakt aan welke kant je instapt uitmaakt wat de rit kost.
ik maak voor woon-werk verkeer dagelijks een rit van enschede naar hardenberg (en weer terug natuurlijk). en daarbij ontdekte ik een verschil in rit-prijs voor exact hetzelfde traject. voor vol-tarief is dit verschil 9 cent en is instappen bij ns duurder dan bij arriva. ik moet nl in almelo overstappen en omchecken van vervoerder. (vind dit sowieso onzinnig, alsof ik keuze heb in trein-vervoerder -> 1 keer inchecken en 1 keer uitchecken zou logischer zijn). 
maar het prijs-verschil in de rit van enschede - hardenberg kost (vol-tarief) 9,30 euro, andersom hardenberg - enschede kost 9,21 euro.
nu heb ik zelf de voordeeluren kaart en heb ik 40% korting en dan betaal ik heen 5,56 euro en terug 5,51 euro. iets minder groot verschil (ook 40%), maar toch blijft het vreemd.
en ik gok dat ik niet de enige ben die dit soort dingen heeft en dat het kan uitmaken met welke vervoerder je begint de totaal-prijs van je rit dus beïnvloed. 
het verschil is al zichtbaar als je test met de ns-reisplanner en dan de tarieven bekijkt.