Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

be
benjaminvdb - 18-07-2017 11:28:37
Computers & Telefonie

Overeenkomst blijkt bij bevestiging anders dan gedacht

Ik heb sinds twee jaar een abonnement bij online.nl, welke na het eerste jaar is omgezet in een contract voor onbepaalde tijd. afgelopen maand heb ik een snelheidsverhoging aangevraagd door eerst in te loggen en vervolgens mijn pakket uit te breiden. tijdens het aanvragen staat er nergens dat het om een contractverlenging gaat en wordt er slechts verwezen naar de algemene voorwaarden. deze voorwaarden van negen pagina's heb ik van tevoren doorgelezen en ik kwam slechts dit artikel tegen:

"4.6: na de omzetting van een overeenkomst voor bepaalde tijd in een overeenkomst voor onbepaalde tijd kan een klant op ieder moment een breedbanddienst met een lagere snelheid overeenkomen (‘downgraden’), onder voorwaarde dat die breedbanddienst dan voor een periode van minimaal 1 jaar zal worden afgenomen en bij hetzelfde telecommunicatienetwerk kan worden afgenomen."

aangezien het om een snelheidsverhoging gaat (en ik dus meer ga betalen) en niet om een verlaging (‘downgraden’) is dit artikel niet van toepassing en mag er redelijkerwijs vanuit worden gegaan dat ik geen contractverlenging aan ga, zeker omdat dit tijdens het bestelproces nergens vermeld stond.

nu is het echter wel zo dat ik een mailtje ter bevestiging heb ontvangen waarin staat dat het om een contract van een jaar gaat. de contractvoorwaarden blijken dus bij bevestiging anders dan toen ik akkoord ging en mijn bestelling plaatste. dit lijkt me geen redelijke manier van handelen en ik betwijfel sterk of dit uberhaupt rechtsgeldig is. kan iemand hierover uitsluitsel bieden?