Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Bv
BvdS - 08-07-2019 09:54:44
Vrije tijd & Tuin

Schutting probleem

enkele maanden geleden zijn wij ingetrokken in onze nieuwe huurwoning. wat al gelijk duidelijk werd, was dat de tuin, en dan met name de schuttingen in slechte staat waren. het heeft een tijd terug flinkt gestormt, waardoor aan één kant van de tuin de schutting scheef staat en aan de andere kant is deze gewoon afgebroken en ligt plat in onze tuin. bij de bezichting is door de een medewerker van de woningbouwvereniging toegezegd dat hier iets aan gedaan zou worden. (was dit niet toegezegd, dan hadden wij hoogstwaarschijnlijk de woning niet geaccepteerd). inmiddels zijn we alweer zo'n drie maanden verder en nu blijft de woningbouwvereniging het gooien op dat dit niet de oorspronkelijke schutting is en dat zij er niets aan gaan doen.


 


in die maanden hebben wij de woningbouwvereniging meerdere malen toegeschreven en hebben diverse keren geen reactie terug gehad. in eerste instantie werd in het begin nog gezegd dat ze geen contact konden krijgen met de buren (omdat toestemming nodig was om in hun tuin te zijn bij het repareren / plaatsen van een nieuwe schutting) inmiddels is en blijft  hun standpunt. dit is niet de originele schutting, dus we doen er niks aan.


 


zij hebben wel onlangs iemand langsgestuurd om de situatie te bekijken in de tuin en die man zij dat zelfs de schuinstaande schutting niet meer te repareren is, omdat deze rot is. diezelfde man zij dat de kapotte schutting feitelijk wel de oorspronkelijk schutting is, maar deze is in de loop der tijd waarschijnlijk verstevigd/aangepast door voorgaande bewoners. daarnaast ligt onze tuinpoort er bijna uit en hangt nog maar aan één scharnier vast. 


 


nu kunnen wij uiteraard zelf de kapotte schutting vervangen, maar inmiddels is wel duidelijk dat er in feite aan alle kanten werk verricht moet worden. wij willen dat de woningbouwvereninging zich aan haar eerste toezegging houdt.


 


welke stappen zouden wij het beste kunnen ondernemen en op welke gronden kunnen wij hier tegen in gaan.