Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

He
Helderder - 10-06-2020 23:42:01
Vrije tijd & Tuin

Mag je bestaande heg op erfafscheiding weghalen en stenen muur bouwen

Graag zouden we willen weten of we de heg op de erfafscheiding met de buren mogen verwijderen en een stenen muur op diezelfde erfafscheiding mogen bouwen tot maximale hoogte van de gemeente? de heg is in overleg (er werd toen geeist door de buren dat het groen moest zijn en er geen schutting mocht komen) lang geleden geplant en wordt altijd door ons netjes onderhouden aan beide zijden, maar trachten het ook zo smal mogelijk te houden.
wij missen de privacy die een stenen muur ons wel zou bieden. de buren zullen dit waarschijnlijk niet willen maar mogen of kunnen ze weigeren met het recht aan hun kant?
in het burgerlijk wetboek 5 artikel 49-1 staat dat eigenaars van aangrenzende erven gevorderd kunnen worden tot medewerking en delen in de kosten van het bouwen van een muur. wij wonen beiden in een koopwoning.
hebben de buren recht om dit te weigeren?
als zij weigeren mogen we dan op ons erf een muur plaatsen tegen de erafscheiding aan waardoor/waarvoor de heg er toch uit zal moeten, daardoor zeker zal beschadigen?
hebben we recht om te eisen om de kosten te delen van deze stenen muur?
uiteindelijk zou bij plaatsing de stenen muur door de buren opgeeist kunnen worden als zijnde de helft van hun als mandelig.
als zij de woning verkopen kan ook de nieuwe eigenaar dit mandeligheid opeisen.

alles wat wij trachten te bespreken met de buren mbt onderhoud van de woning zodat wij geen last ondervinden van hun achterstallig onderhoud wordt afgedaan als geen zin meer hebben om nog te willen investeren, wat los staat van onze plannen mbt een muur willen bouwen als erf afscheiding in de achtertuin.
wij zitten braaf te wachten op enige vorm van medewerking maar willen ook wel graag verder kunnen..
we willen ons eerst hierover informeren omdat wanneer we iets voorleggen het meteen een 'nee' is al jarenlang.
wel kunnen we gewoon communiceren over de gewone dagelijkse dingen, er is geen ruzie of onenigheid maar dit levert op de achtergrond bij ons wel enige frictie op omdat we naast dit met meerdere dingen nu dus blijven zitten. 

alvast dankjewel :)