he
door hendrik68 Sep 8, 2014 om 16:18
Auto & vervoer

Duitse auto

mag ik in Duitsland een auto kopen en er hier met Duits kenteken hier gaan rondrijden ik ben Nederlander woon in Nederland?

6890 6 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

aurora1
door aurora1 - Sep 8, 2014 om 16:27
15645 Antwoorden / 6 Vragen
0

Lees eens klik hier door en klik hier.

hutch
door hutch - Sep 8, 2014 om 16:33
4517 Antwoorden / 29 Vragen
0

Nee, dat mag niet (zomaar). Zelfs niet als u feitelijk in Nederland woont en een postadres in Duitsland, dus formeel in Duitsland woont.

U zult een machtiging moeten hebben van de Douane.

De boetes kunnen enorm hoog oplopen.

hutch
door hutch - Sep 8, 2014 om 16:38
4517 Antwoorden / 29 Vragen
0

Trouwens de nationaliteit doet niet terzake.

Ook een Duitser die in Nederland woont, mag niet zonder meer met een buitenlands gekentekende auto in Nederland rondrijden.

Wat wel vaker gebeurt is dat u bijvoorbeeld een buitenlands gekentekende auto huurt i.v.m. schade e.d. aan uw eigen auto. Dan mag u de kortste weg naar huis rijden en niet verder, of thuis blijven rondrijden.

sw
door swat1500 - Sep 8, 2014 om 21:09
3799 Antwoorden / 0 Vragen
0

Dat gaat ook niet lukken. In Duitsland heeft men een persoonlijk kenteken. In Nederland is een kenteken verbonden aan een auto. U kunt in Duitsland alleen een kenteken krijgen als u inwoner van Duitsland bent.
Daarnaast is het ook volgens de Nederlandse wetgeving verboden om als inwoner van Nederland, in Nederland met een niet Nederlands kenteken te rijden. Er zijn een paar zeer specifieke uitzonderingen.

tijger1
door tijger1 - Sep 8, 2014 om 21:40
42060 Antwoorden / 21 Vragen
0

Uit de tweede link van Aurora1 blijkt dus dat je wel een auto mag hebben met een buitenlands kenteken, als je hier maar wegenbelasting betaalt en hij geregistreerd wordt.

Ik zie in de buurt veel hier woonachtige Polen met een auto met een Pools kenteken en ook veel hier woonachtige Engelsen met uiteraard een Engels kenteken.

19
door 1953 - Sep 9, 2014 om 03:14
3725 Antwoorden / 95 Vragen
0

Neen, voor het kenteken!

Trouwens dat is onmogelijk om überhaupt een Duits kenteken te krijgen. U moet ingezetene van Deutschland zijn, als Nederlander er wel wonen.

U mag de Duitse auto wel exporteren, met Duitse exportkenteken, en importeren in Nederland.. De nodige formaliteiten invullen en voldoen in Nederland, o.a. Nederlands kenteken e.d. En dan heb ik het nog gehad over extra kosten van het importeren en moet de vraag dan gaan stellen: is het importeren daadwerkelijk goedkoper?

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

al
alrom - May 26, 2024 om 16:11
Geldzaken & recht

Mijn Postbus is verplaatst naar een andere gemeente, mag dat zomaar?

Mijn Postbus is door PostNL verplaatst naar een andere gemeente, nu moet ik er 15 kilometer voor reizen, de reden was dat het servicepunt (winkel) de postbussen niet meer wil beheren, mag dat zomaar? Lees meer

ma
marudut - Feb 29, 2024 om 14:34
Auto & vervoer

Zijn er mensen die ook problemen hebben met auto met een vervuilde T DGi motor?

Mijn dochter heeft een Kia Stonic 1.0T GDi motor (2018, 67.500 km). Deze is hiervoor van mijn zus geweest en is netjes onderhouden volgens de richtlijnen van KIa. Toen mijn zu de auto overgekocht had van mijn zus bleek de auto heel erg schokte wanneer er met een constante snelheid gereden werd. Uiteindelijk, na onderzoek door de Kia garage bleek dat de motor ontzettend vervuild was. De kleppen zat ... Lees meer

Wi

Mag de website van de Digitale Bibliotheek voor de Nederlandse Letteren (DBNL.org) van de Taalunie, de Vlaamse Erfgoedbibliotheken en de KB, nationale bibliotheek weigeren mijn profiel met fouten te verwijderen op haar website dbnl.org?

Ik heb een auteurs profiel op deze websie gekregen zonder mijn toestemming te vragen. https://www.dbnl.org/overdbnl/index.php
Mijn profiel daar staat vol fouten. De DBNL wil mijn profiel niet weghalen, maar ook de fouten niet corrigeren.
Als ik google zie ik dat ik niet het enige slachtoffer ben van fouten op deze site https://neerlandistiek.nl

Is hier iets aan de doe beste l ... Lees meer