fa
door fayaworong Sep 30, 2014 om 13:54
Elektronica & tv

Geluid

Hallo Allemaal,

Ik heb een nieuwe bosch vrieskast de GSN29VW30 gekocht maar naar mijn mening produceert dat ding veel geluid.
Gelijk de fabrikant gebeld maar die adviseerde mij om 2 maanden te wachten omdat de vloeistoffen goed door leidingen moest stromen waarna het dan minder geluid zou maken.
Na 2 maanden een monteur laten komen na een kwartier zonder enige meting gedaan te hebben wist hij mij te vertellen dat het geluid normaal was en kon niks voor mij betekenen.
Heb een decibel meter gehuurd en een meting gedaan ik kwam uit op 42 DbA in de specificatie de leverancier moet dat ding 42 dB(A) re 1 pW produceren.
Nou lees ik op degrotekeukengids.be het volgende:
Let er dus steeds op dat u de klassieke dB(A) nooit vergelijkt met de dB(A) (re 1 pW)! Voor eenzelfde geluidsniveau liggen de dB(A)-waarden namelijk aanzienlijk lager dan die van dB(A) (re 1 pW). Een vuistregel stelt dat een dB(A)-waarde doorgaans 12 à 14 eenheden lager ligt dan de dB(A) (re 1 pW) voor eenzelfde geluidsniveau.

Dit zou betekenen dat mijn vrieskast maximaal 42 min 12 zou moeten produceren in de oude reguliere decibellen. Ik probeer hierover meer te weten te komen of ik ik het goed heb en zou meerdere bronnen willen raadplegen.
Wie weet hier meer vanaf of waar terecht kan met deze vraag.

Bedankt en groetjes,
Fayaworong

3085 0 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Td
Tdkort - May 9, 2024 om 14:36
Geldzaken & recht
Vacatures met dezelfde tekst en salaris, maar op 39 verschillende locaties?

Vacatures met dezelfde tekst en salaris, maar op 39 verschillende locaties?

Receuiters die willen zoveel mensen bij zich laten aansluiten voor hun verdienmodel bij bedrijven. Maar is het toegestaan om mensen te lokken met "nep-vacatures"? Bij Synsel Techniek staat slechts 39 keer de vacature (chemisch) procestechnoloog met dezelfde vacaturetekst en salarisindicatie, met enkele kleine veranderingen om ze "uniek" te maken. Zouden 39 bedrijven in heel Nederland toevallig pre ... Lees meer

FK
FKprs - May 8, 2024 om 13:33
Geldzaken & recht

Glasvezel voor de prijs van een auto!!

Offerte aangevraagd voor aanleg van glasvezel in woning. Kost maar liefst €10.664,00 Is hier iets aan te doen? Lees meer

Ro
Rob30-06 - May 8, 2024 om 21:03
Huishouden & energie

Oude stroom meter verplicht vervangen ?

Ik heb een oude elektrischiteitsmeter die volgens Liander vervangen moet worden omdat hij niet meer zou voldoen aan de wettelijke eisen ivm met onnauwkeurigheid.
De meter heeft mij nog nooit in d steek gelaten en werkt perfect , met de zonnepanelen op dak draait hij vrolijk achteruit tot grootgenoegen van ons.
maar met de nieuwe "betere" slimme meter zal ik straks verplicht worden om gel ... Lees meer