il
door iljaha May 20, 2016 om 00:38
Garantie & verzekeringen

Afspraak verzekeraar/fabrikant wordt niet nagekomen: wie is aansprakelijk?

Mijn ziektekostenverzekeraar IZA heeft afspraken met pharmaceuten over het leveren van medicijnen. De kosten van de medicijnen die onder deze afspraken vallen worden niet verhaald op het eigen risico van de verzekeringsnemers, de apothekerskosten (ca € 6,-- per recept) wel.


Nu wil het feit dat ik medicijnen nodig had, maar dat de fabrikant niet kon leveren. Mijn apotheker leverde mij dus (ook volgens afspraak) het medicijn van een andere fabrikant, maar de goedkoopste variant. Prima.


Nu zegt IZA: u heeft niet de medicijnen afgenomen vanuit de lijst van preferente middelen, dus gaan de kosten van uw eigen risico af.


Ik zeg: IZA heeft afspraken met een fabrikant gemaakt, de fabrikant komt zijn deel van de afspraak niet na (hij kon niet leveren), daar hoef IK dus niet financieel de dupe van te worden. De kosten verrekent IZA maar met de fabrikant.


Er is nu al 4 maanden heen-en-weer gemail. Het gaat maar om een kleine € 5,--, maar mijn vraag aan u is: wie staat er in zijn recht?

1165 3 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

tijger1
door tijger1 - May 20, 2016 om 00:47
42060 Antwoorden / 21 Vragen
0

Als die fabrikant niet kan leveren, houdt het gewoon op. De meeste verzekeraars brengen medicijnen, preferent of niet, gewoon ten laste van het eigen risico.

Dus mijns inziens staat IZA in zijn recht.

marita5
door marita5 - May 20, 2016 om 01:35
11535 Antwoorden / 15 Vragen
0

Hallo ILiaha , 

Lees deze informatie eens door klik op de rode regel .

https://www.izagezondsamen.nl/vergoedingen/preferentiebeleid-geneesmiddelen 

ha
door halex - May 20, 2016 om 08:26
1374 Antwoorden / 4 Vragen
0

Ik kan me niet voorstellen dat IZA een leveringsverplichting heeft afgesproken met de fabrikant van merk A. Dus het is zeer onwaarschijnlijk dat de fabrikant zich niet aan de overeenkomst met IZA heeft gehouden.
IZA heeft afspraken met u gemaakt, namelijk dat als u merk A gebruikt de vergoeding niet ten laste gaat van uw eigen risico. U wist dit toen u, noodgedwongen, koos voor merk B. Als ik de voorwaarden van IZA lees, vergoeden ze in dit geval ook merk B. Maar kan dat ten koste gaan van uw eigen risico.
Hebt u nog gecontroleerd of merk A elders niet meer te verkrijgen was? Misschien was het op bij uw eigen apotheker, maar had een andere apotheek het nog op voorraad.
Of u er financieel de dupe van wordt, is verder nog afhankelijk van wat u de rest van het jaar aan medische kosten hebt. Als u dit jaar uiteindelijk uw eigen risico van 385 euro geheel opmaakt, maakt het geen verschil dat dit nu ten laste hiervan komt.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

petra gerritse
petra gerritse - May 20, 2024 om 09:45
Geldzaken & recht

Geen mogelijkheid om MEGA te bereiken, telefonisch en per mail niet. Ook v. b. brieven van ACMn gestuurd, GEEN REACTIE

na verkeerde eindafrekening, de nieuwe energieleveraar heeft tijdig afgemeld ,steeds wordt er door gegaan met een maand betaling. Deze heb ik gestorneed.
Krijg nu een aanmaning via bureau. Lees meer

Bol heeft mijn koffie apparaat zoek gemaakt. had volgens bol naar philips, gemoeten, en wil het niet vergoeden

Aan Bol.com Pakketweg 2 5145NG Waalwijk     Mijn Koffiemachine lekte van onderen . Philips Saeco Grand Aroma sm 6585/00. Gekocht 3 Januari 2024 met 2 j garantie. Volgens u had het naar Philips reparateur gemoeten !, maar van hun nooit geen label met adresgegevens gekregen. De antwoorden van jullie service en contact staan hieronder Volgens hun wordt het als verloren beschouwd. Wat h ... Lees meer

re
reuben748 - May 20, 2024 om 15:19
Huishouden & energie

Koken op gas of inductie

Dear forum members,

A new kitchen is going to be built, but now I am faced with the following ..............what should I choose?
Currently cooking on gas here, but you hear so much about cooking on induction. I have delved into it as much as possible (as far as possible). 
Intellectually I  should choose induction , but I'm dreading it. You hear so many contradictions an ... Lees meer