ru
door rudiex Oct 15, 2014 om 18:19
Garantie & verzekeringen

Apotheker rekent te veel.

Beste mensen.
Mijn apotheker rekent 18.07 euro voor een Ketonazol 39 gr. tube, die volgens de overheid maar 5,57 euro kost. Dit wordt verrekend via mijn Agis. Mag dit zomaar? Een dienst leveren die vele malen duurder is dan het product. De handeling opzich duurde nog een 3-4 min.

681 2 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

edrick3
door edrick3 - Oct 15, 2014 om 18:25
27632 Antwoorden / 85 Vragen
0

Hallo rudiewiggerts,

Waarschijnlijk is dit de 1e keer dat je dit medicijn krijgt.
Dan zitten er extra kosten bij.

Lees de info hier.

Met vr.gr.

edrick3
door edrick3 - Oct 15, 2014 om 18:27
27632 Antwoorden / 85 Vragen
0

Dus:

Eerste Uitgiftegesprek

Zo wordt er nu ongeveer €6 in rekening gebracht voor het Eerste Uitgiftegesprek. Dat moet bij elk nieuw medicijn dat een patient krijgt. Dit staat apart op de rekening die patienten van de verzekering krijgen. Uit de meldactie van de NPCF, waar zo'n 9.000 mensen aan mee deden, blijkt dat heel veel mensen wel betalen voor dit gesprek, maar het gesprek niet kregen. Wind: "Het gaat ons erom dat mensen weten dat zo’n gesprek belangrijk is. Gelukkig zien we ook dat mensen die zo’n gesprek wel hadden met hun apotheker er heel tevreden over zijn."

Terhandstellingsbedrag
Naast de kosten voor het Eerste Uitgiftegesprek vind je vanaf 1 januari 2014 op je rekening ook ongeveer €6 voor terhandstelling van het medicijn. Dit zijn kosten die je altijd betaalt voor het ophalen van een medicijn, ook als je het voor de tweede of derde keer ophaalt. De kosten worden in rekening gebracht voor de dienstverlening van de apotheek.

Het door jou betaalde bedrag klopt dan dus wel.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

anita555
anita555 - Sep 11, 2023 om 12:25
Computers & telefonie

Hoe vind ik het accountnummer van LSC Smart Connect weer terug?

Ik wilde een plafonaire ophangen die ik bij Action had gekocht, waarvoor ik de LSC Smart Connect app nodig had om de lamp via de telefoon te dimmen. Helaas werkte het niet want ik moest mijn wifi kanaal omzetten van 5 ghz naar 2.4 ghz. Een heel gedoe, want ik had daarbij hulp van Ziggo nodig om te vragen hoe ik dat moest doen. De medewerker adviseerde me om na het instellen van een ander wifi kana ... Lees meer

anita555
anita555 - Feb 18, 2024 om 15:31
Computers & telefonie

Waar vind ik de instellingen op Facebook?

Ik wil graag op Facebook naar de instellingen gaan om iets te veranderen in gegevensgebruik voor Facebook. Ik kan alleen niet zien waar ik de instellingen op Facebook kan vinden.
Kan iemand mij helpen? Lees meer

Se
Seagram62 - Jun 9, 2024 om 20:21
Voeding & gezondheid

Serviesgoed / bestek woonzorgcentrum

Het serviesgoed / bestek in het woonzorgcentrum waar mijn moeder verblijft wordt altijd verzorgd/geregeld door het woonzorgcentrum. Nu gaan ze bij de bewoners op de kamer de afwas doen. De reden zou zijn dat ze hiermee tijd besparen omdat ze dan niet telkens heen en weer hoeven lopen naar de vaatwasser in de huiskamer. 
Nu betwijfel ik of ze hier echt tijd mee besparen. Zoals het nu gaat w ... Lees meer