je
door jetty Apr 11, 2009 om 18:07
Geldzaken & recht

(aan)betaling keuken


Mijn man en ik hebben bij de Keuken Concurent een keuken gekocht. Deze wordt eind juni geleverd. Nu hebben wij bij de aankoop een contract getekend waarin staat dat het volledige bedrag twee weken voor levering op hun rekening moet zijn gestort. Nu lees ik in jullie laatste nieuwsbrief dat wij pas bij aflevering moeten betalen. Dat dit wettelijk is bepaald. Dit is natuurlijk wat wij ook willen. Zit ik nu toch aan de vooruitbetaling vast omdat wij dit contract hebben getekend?

1027 10 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ve
door verwijderd - Apr 11, 2009 om 18:21
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Dag jetty,


Je zit niet vast aan dat beding, omdat dit beding onredelijk bezwarend is en niet is toegestaan volgens de Wet Oneerlijke Handelspraktijken. De verkoper mag bij een consumentenkoop volgens de wet, maximaal 50% voorafbetaling van de totale koopprijs eisen. Als hij daarmee niet accoord gaat, dan kun je de overeenkomst eenzijdig en kosteloos alsnog ontbinden.


Sukses en met vriendelijke groet, ReadAC.

ve
door verwijderd - Apr 11, 2009 om 19:48
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Je hebt getekend en zit dus vast aan de betaling. Koop=koop en handtekening =handtekening. Jammer voor u dus.

ve
door verwijderd - Apr 11, 2009 om 21:05
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

@chris35.


Je schrijft: Je hebt getekend en zit dus vast aan de betaling. Koop=koop en handtekening =handtekening.


Dit is dus onjuist. Als het beding onrechtmatig is, dan is de overeenkomst nietig (d.w.z. er is een status als ware er geen overeenkomst).


Met collegiale groet, ReadAC.


 

ve
door verwijderd - Apr 11, 2009 om 21:52
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Jammer hè Read, dat er nog steeds gasten reageren die de b*llen verstand hebben van consumentenrecht.....

ve
door verwijderd - Apr 11, 2009 om 22:16
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

@tp,


Ach, iedereen maakt wel eens een uitglijder. Het belangrijkste is, dat wij samen hier zorgdragen voor een goed advies en korrekte informatie. En ik moet zeggen, dat de laaste maanden de kwaliteit van deze rubriek wel weer wat vooruit is gegaan.


Prettige Paasdagen toegewenst en met collegiale groet, ReadAC.

ve
door verwijderd - Apr 12, 2009 om 11:40
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Hallo


Als deze winkel bij het C.W.B is aangesloten mag hij niet meer dan 15% aanbetaling vragen, en u hoeft ook niet twee weken voor aflevering het restant te betalen, dat is ook verboden voor C.W.B leden, maar pas naar aflevering, en nog beter is na plaatsing.


En als u, en anderen die een reactie geven ook even het artikel lezen in de Telegraaf bij ''Over geld,'' (Concumenten autoriteit beboed meubelzaak) gaat ook over keuken zaak, dan wordt u, en anderen daar weer wijzer van.


Succes er mee.

ve
door verwijderd - Apr 12, 2009 om 12:12
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Als (kleine) aanvulling dan nog:Succes met uw voornemen, Gr. Henri


De Centrale Branchevereniging Wonen hanteert bij een aanbetaling op de verkoop van keukens een percentage van 15 procent. Dit is aanzienlijk lager dan het wettelijk vastgestelde 50 procent. Als uw keukenleverancier is aangesloten bij de Centrale Branchevereniging Wonen dan hebt u ook de zekerheid dat bij een eventueel faillissement van de keukenleverancier een garantie hebt op uw aanbetaling. Als uw keukenleverancier niet is aangesloten bij bovengenoemde vereniging dan loopt u altijd het risico uw aanbetaling kwijt te raken....


 


 

ve
door verwijderd - Apr 12, 2009 om 13:12
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Nog de onderstaande tekst gevonden op de site van deze keuken Concurent:


Annulering
Ondergetekende klant verplicht zich tot de afname van 1 complete keuken inclusief keukenmeubelen, apparatuur, werkbladen en accessoires uiterlijk 12 maanden na ondertekening van deze koopoveréénkomst. Indien u deze koopoveréénkomst wilt annuleren, wordt 30% van het eindtotaal als annuleringskosten in rekening gebracht. Dit percentage is conform de CBW-branchevoorwaarden. De koopoveréénkomst is pas geannuleerd nadat wij dit bedrag op onze bankrekening hebben ontvangen.


______________Voor akkoord paraaf klant


Read?? Of ze houden zich niet aan de CBW voorwaarden, en wijken totaal af van de voorschriften van CBW, of Keuken Concurrent belazerd de boel met geheel afwijkende kontrakten, en vraagsteller moeten inderdaad handelen zoals je aangegeven hebt....


Gr. Henri

ve
door verwijderd - Apr 12, 2009 om 13:24
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

En als laatste deze link dan nog maar even, dan kan iedereen hier even lezen, wat de (afwijkende!) voorwaarden zijn van deze Keuken Concurent, ik vind het maar een raar zootje...sorry hoor.


http://www.keukenconcurrent.nl/?page=cbw_voorwaarden#cbw


Jetty, succes! Hoop dat jullie van deze Keuken Concurent vlug verlost zullen zijn....want zoals u schrijft kan/mag gewoonweg niet.


Gr. Henri


 

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Ky
Kyletwee - May 20, 2024 om 10:06
Geldzaken & recht

Mag de KB onjuiste informatie over mij publiceren online?

Wat kun je doen als een site van de overheid onjuiste informatie over je publiciert? Ze doen niks met mijn klacht. Het gaat om de Koninklijke bibliotheek die weigert mijn geboortejaar aan te passen. Het interesseert ze geen biet dat ze mij decennia ouder maken dan ik ben met alle gevolgen van dien.. Lees meer

petra gerritse
petra gerritse - May 20, 2024 om 09:45
Geldzaken & recht

Geen mogelijkheid om MEGA te bereiken, telefonisch en per mail niet. Ook v. b. brieven van ACMn gestuurd, GEEN REACTIE

na verkeerde eindafrekening, de nieuwe energieleveraar heeft tijdig afgemeld ,steeds wordt er door gegaan met een maand betaling. Deze heb ik gestorneed.
Krijg nu een aanmaning via bureau. Lees meer

Mu
Murp - May 19, 2024 om 15:32
Garantie & verzekeringen

Verkeerd framenummer van (gestolen) fiets doorgegeven bij verzekering

Hoi iedereen,

Helaas is afgelopen week mijn e-bike gestolen.
Ik heb de fiets verzekerd na aankoop.

Na het indienen van de aangifte werd ik gebeld door de politie met de mededeling dat er al een fiets geregistreerd staat als gestolen met het hetzelfde framenummer/merk/type. Sterk verbaasd, want de fiets heb ik bij levering zelfs in elkaar moeten zetten. Zo nieuw was 'ie. ... Lees meer