elburgzuid
door elburgzuid Nov 22, 2005 om 09:19
Geldzaken & recht

Aflossen of niet?

Ik ben van plan zo'n 15.000 euro af te lossen van mijn aflosvrije hypotheek. Ik krijg nu van div. mensen verschillende adviesen. De 1 zegt moet je doen, de ander zegt , niet doen? Wat is nu het beste. Ik heb een plafond rente van 6%. en die loopt tot 2018

392 3 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

brynnar
door brynnar - Nov 22, 2005 om 09:22
1782 Antwoorden / 27 Vragen
0

Beste inwoner van Elburg-Zuid,


Bedenk jezelf eerst goed, wat je doel is om af te lossen. Is het puur om je maandelijkse lasten te verlagen? Dan zeker doen. Wil je gaan sparen van de lagere lasten? Dan ben je je (hypotheekrente)aftrekpost kwijt.


Brynnar

scroogy
door scroogy - Nov 22, 2005 om 16:36
367 Antwoorden / 20 Vragen
0

Als u aflost wordt uw schuld minder evenals uw belastingvoordeel. U kunt minder rente aftrekken maar bedenk daarbij wel dat u altijd nog een groot deel van die rente zelf betaald omdat u over de betaalde rente alleen het deel van de loonheffing terug krijgt.


Misschien vind u het wel prettig om minder schuld te hebben en al helemaal als men ooit besluit de hypotheekaftrek af te schaffen. Als u aflost word de overwaarde van uw huis ook meer.


Maar als u straks besluit om een grote aanschaf te doen (bijv. een auto) en u hebt dat geld afgelost moet u misschien weer opnieuw lenen voor die aanschaf.


Het blijft een persoonlijke overweging van voor- en nadelen.

texmark
door texmark - Nov 28, 2005 om 20:23
20 Antwoorden / 0 Vragen
0

Ik ga er van uit dat u naast uw hypotheek ook een soort levensverzekering hebt lopen. De premies hiervoor zijn niet aftrekbaar en hier is dus het meeste voordeel te behalen. Informeer bij uw verzekeraar of u een premiedepot kunt storten waaruit de premie in het vervolg wordt betaald. Bij de meeste verzekeraars kan dat wel. Men kan u dan ook precies voorrekenen hoelang en in hoeverre het depot toereikend is. Deze vorm is aantrekkelijker dan aflossen, immers daardoor gaat u een stukje belastingvoordeel missen en hiermee bereikt u maximaal voordeel.


Succes

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Ky
Kyletwee - May 20, 2024 om 10:06
Geldzaken & recht

Mag de KB onjuiste informatie over mij publiceren online?

Wat kun je doen als een site van de overheid onjuiste informatie over je publiciert? Ze doen niks met mijn klacht. Het gaat om de Koninklijke bibliotheek die weigert mijn geboortejaar aan te passen. Het interesseert ze geen biet dat ze mij decennia ouder maken dan ik ben met alle gevolgen van dien.. Lees meer

Mu
Murp - May 19, 2024 om 15:32
Garantie & verzekeringen

Verkeerd framenummer van (gestolen) fiets doorgegeven bij verzekering

Hoi iedereen,

Helaas is afgelopen week mijn e-bike gestolen.
Ik heb de fiets verzekerd na aankoop.

Na het indienen van de aangifte werd ik gebeld door de politie met de mededeling dat er al een fiets geregistreerd staat als gestolen met het hetzelfde framenummer/merk/type. Sterk verbaasd, want de fiets heb ik bij levering zelfs in elkaar moeten zetten. Zo nieuw was 'ie. ... Lees meer

petra gerritse
petra gerritse - May 20, 2024 om 09:45
Geldzaken & recht

Geen mogelijkheid om MEGA te bereiken, telefonisch en per mail niet. Ook v. b. brieven van ACMn gestuurd, GEEN REACTIE

na verkeerde eindafrekening, de nieuwe energieleveraar heeft tijdig afgemeld ,steeds wordt er door gegaan met een maand betaling. Deze heb ik gestorneed.
Krijg nu een aanmaning via bureau. Lees meer