ma
door margreetdewilde Jul 18, 2012 om 16:24
Geldzaken & recht

Eigen bijdrage

Beste lezers van Kassa - kort geleden heb ik een toevoeging gekregen. Nog voordat er iets is gebeurd wil de advocaat al de eigen bijdrage hebben en zegt, dat hij me anders ook niet ter wille is ....

Vooropgesteld, dat ik weet, dat het vanzelfsprekend is om te voldoen aan de verplichting van het betalen van de eigen bijdrage, vraag ik me af, of hij geen loopje neemt met mijn recht.

Ik vraag me af ,waar er regelgeving over de eigen bijdrage te vinden is en indien dat het geval is, of er dan ook iets staat over de termijn ?

Uiteindelijk krijgt hij ook pas zijn centjes na beeindiging van het dossier van de kant van de Raad voor de Rechsbijstand, om maar eens mee te beginnen en is het ook zo, dat hij verplicht is om mij juridische te verlenen omdat aan mij een toevoeging is verleend en staat de verplichting van de eigen bijdrage daar verder los van ...

Wat denken jullie hierover ?

Margreet de Wilde.

498 3 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

linoge
door linoge - Jul 18, 2012 om 16:36
70 Antwoorden / 0 Vragen
0

http://www.st-ab.nl/wettennr06/0694-011_Besluit_eigen_bijdrage_rechtsbijstand.htm

vladja
door vladja - Jul 18, 2012 om 17:03
8293 Antwoorden / 27 Vragen
0

Natuurlijk wil de advocaat eerst de eigen bijdrage innen. Achteraf moet hij maar afwachten of het geld direct zonder problemen betaald wordt. Iemand, die een advocaat toegevoegd krijgt, zit zelf niet zo ruim in de slappe was, anders had hij/zij geen toevoeging nodig.

En tijdens een rechtsgang kan de advocaat niet stoppen of een pauze inlassen om de bijdrage te innen. Dan kan hij de belangen van zijn client schaden.

Vladja



getty
door getty - Jul 18, 2012 om 17:38
4179 Antwoorden / 10 Vragen
0

Het is algemeen gebruikelijk in de advocatuur dat u inderdaad eerst de eigen bijdrage betaalt en dat dan de zaak opgestart gaat worden. Ik snap uw probleem ook niet, u wilt toch dat uw advocaat de zaak goed voor u gaat behartigen, deze discussie komt het onderlinge contact met uw advocaat niet ten goede. Ik zou gewoon zonder morren betalen zodat de advocaat snel aan het werk kan !

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Bol heeft mijn koffie apparaat zoek gemaakt. had volgens bol naar philips, gemoeten, en wil het niet vergoeden

Aan Bol.com Pakketweg 2 5145NG Waalwijk     Mijn Koffiemachine lekte van onderen . Philips Saeco Grand Aroma sm 6585/00. Gekocht 3 Januari 2024 met 2 j garantie. Volgens u had het naar Philips reparateur gemoeten !, maar van hun nooit geen label met adresgegevens gekregen. De antwoorden van jullie service en contact staan hieronder Volgens hun wordt het als verloren beschouwd. Wat h ... Lees meer

re
reuben748 - May 20, 2024 om 15:19
Huishouden & energie

Koken op gas of inductie

Dear forum members,

A new kitchen is going to be built, but now I am faced with the following ..............what should I choose?
Currently cooking on gas here, but you hear so much about cooking on induction. I have delved into it as much as possible (as far as possible). 
Intellectually I  should choose induction , but I'm dreading it. You hear so many contradictions an ... Lees meer

petra gerritse
petra gerritse - May 20, 2024 om 09:45
Geldzaken & recht

Geen mogelijkheid om MEGA te bereiken, telefonisch en per mail niet. Ook v. b. brieven van ACMn gestuurd, GEEN REACTIE

na verkeerde eindafrekening, de nieuwe energieleveraar heeft tijdig afgemeld ,steeds wordt er door gegaan met een maand betaling. Deze heb ik gestorneed.
Krijg nu een aanmaning via bureau. Lees meer