de
door defietsnaarhuis Sep 19, 2014 om 12:36
Geldzaken & recht

Ex schuldhulp hypotheek op 1 naam probleem door doorlopend krediet

Twee jaren geleden zijn we gescheiden. Mijn ex heeft een bipolaire stoornis, tijdens meerdere manische periodes heeft hij schulden gemaakt waardoor we destijds genoodzaakt waren een doorlopend krediet te nemen. Op dit moment staat hij onder bewind en men probeert hem de schuldhulpverlening in te krijgen. Vanaf de scheiding ben ik degene die de hypotheek en de aflossing van het krediet betaalt omdat mijn ex geen draagkracht had/heeft en ik uiteraard niet in de problemen wilde komen. Om de hypotheek alleen op mijn naam te krijgen is het enige dat in de weg staat het doorlopend krediet. De bewindvoerder heeft mij gevraagd afstand te doen van het regresrecht. Ik heb mijn twijfels of ik dit moet doen. De bewindvoerder gaat proberen een minnelijke schikking te treffen met de kredietverstrekker. Mijn ex heeft nog meer schulden maar ik weet (en wil het niet weten ook) waar en hoeveel dit is. Wie heeft tips voor mij, wat moet ik doen ?? Ik wil m'n huis NIET verkopen en ik heb een vast inkomen en zelf geen schulden. We hebben samen 2 kinderen waar ik de volledige zorg voor heb en ik krijg uiteraard ook geen alimentatie.

757 2 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

tijger1
door tijger1 - Sep 19, 2014 om 12:51
42060 Antwoorden / 21 Vragen
0

Als ik u was zou ik mijn vraag stellen op Rechtswinkel.nl, daar geven juristen antwoord op vragen (gratis). Want dit kan verstrekkende gevolgen hebben.

target
door target - Oct 2, 2014 om 14:26
297 Antwoorden / 3 Vragen
0

Ja ga naar de rechtswinkel.

=defietsnaarhuis schreef op vrijdag 19 sep 2014, 12:36: Mijn ex heeft een bipolaire stoornis, tijdens meerdere manische periodes heeft hij schulden gemaakt waardoor we destijds genoodzaakt waren een doorlopend krediet te nemen.

Mijn ex heeft nog meer schulden maar ik weet (en wil het niet weten ook) waar en hoeveel dit is.


Je stelt geen schulden te hebben maar daar zie je iets verkeerd. Ik ga er dan wel vanuit dat als het je nu inhaalt je ook in gemeenschap van goederen getrouwd was.

Het doorlopende krediet ben je samen aangegaan dus daar ben je samen per persoon 100% voor aansprakelijk.
Dat je man schulden aangegaan is al dan niet ontoerekeningsvatbaar doet niet ter zake. De schuld (d.c.) om de schulden te dekken is bewust aangegaan.

En wat de overige schulden betreft. Is hij deze na de scheiding aangegaan of ervoor?

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

d_
d_dejong - May 10, 2024 om 14:38
Geldzaken & recht

Inning extra bedrag boven op contributie (voetbalvereniging)

Onlangs is er gemeld dat de energiekosten van onze club hoger zijn uitgevallen dan verwacht. Als gevolg hiervan is er naar alle leden een extra rekening gestuurd, bovenop de reguliere contributie, om deze kosten te dekken. Daarnaast is er gedreigd met een spelersblokkade indien deze extra kosten niet worden voldaan. Aan het begin van het seizoen ben ik akkoord gegaan met een verhoging van de cont ... Lees meer

ga
galen135 - May 8, 2024 om 11:23
Auto & vervoer

DPD levert product beschadigd af en laat het verder afweten

Een verzending van mij via DPD is beschadigd aangekomen. Heb dat bij DPD gemeld op een daarvoor bedoeld formulier op hun website. Kreeg direct een casenummer en 2 dagen later het bericht dat ik voor een claim bij Sendcloud moest zijn die voor DPD onderzoek doet. Op de website van Sendcloud moest je echter inloggen met een (bedrijfs)account, ander contact was niet mogelijk en kwam ik dus geen met ... Lees meer

vandaorchidee
vandaorchidee - May 8, 2024 om 07:50
Winkels & webshops

FOUTEN OP DE KASSA BON BIJ DE VOMAR

Waarom komt het geregeld voor bij de Vomar dat de prijzen niet kloppen op de kassa bon .
Vaakt zijn de aanbiedingen niet verwerkt.

Afgelopen zondag drie klanten bij de kassa waar het weer niet klopte .

Waarom doet de Vomar hier niets mee ? Lees meer